Huoletonta ja nautinnollista ajoa

DRIVE WiSE: Kian uusi ajo- ja turvateknologiaan keskittyvä alamerkki. Tämän täysin uuden alustan avulla voimme lisätä älykkäitä turvallisuusinnovaatioita mallistoomme tulevina vuosina. Näin voimme poistaa monia ruuhkaisilla teillä ajamiseen liittyviä vaaroja ja huolia ja muuttaa tapaa, jolla olet yhteydessä Kiaasi. Tämä tarkoittaa siis parempaa ajoturvallisuutta ja huolettomampaa ja nautinnollista ajoa.

 

DRIVE WiSE -teknologiat

DRIVE WiSE -teknologiat on suunniteltu turvallisuuden parantamiseksi. Niiden avulla kuljettajat voivat nauttia turvallisesta ja mukavasta ajosta. Tutustu ominaisuuksiin, jotka tekevät autostasi älykkäämmän ja turvallisemman.

Kuljettajan apujärjestelmät

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä

Järjestelmä tunnistaa sekä edellä ajavat autot että tietä ylittävät jalankulkijat. Se seuraa ajoneuvojen etäisyyttä ja nopeutta antureiden ja kameran avulla ja varoittaa kuljettajaa havaittaessa mahdollinen törmäys. Jos kuljettaja ei tee mitään, auto jarruttaa itsestään ja voi näin ehkäistä onnettomuuden tai lieventää sen seurauksia

Etutörmäysvaroitin

Etutörmäysvaroitin ennakoi mahdollisen etutörmäyksen ja varoittaa kuljettajaa äänimerkein ja valoin, mikäli edessä ajava auto hidastaa yllättäen. Varoitin kiinnittää kuljettajan huomion vaaratilanteeseen ennen kuin automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä auttaa pysäyttämään auton.

Kuolleen kulman tunnistin

Eliminoi katvealueet kuolleen kulman tunnistimen avulla. Tämä älykäs toiminto valvoo kuolleita kulmia ja varoittaa sivupeilin vilkkuvalolla, jos toinen auto tulee katvealueelle.

Kaistavaroitin

Kaistavaroitin varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja visuaalisesti näytöllä, jos auto poistuu tahattomasti kaistalta.

Kaistavahti

Oikealla kaistalla pysyminen on helpompaa. Kaistavahti varoittaa sinua ja jopa ohjaa sinut takaisin kaistallesi tarvittaessa.

Mukautuva vakionopeussäädin

Vakionopeussäädin käyttää auton etuosan tutkaa valvoakseen etäisyyttä edellä oleviin autoihin. Ellei ennalta määritetty turvaetäisyys säily, järjestelmä vähentää nopeutta tai pysäyttää auton, kunnes edellä oleva auto lähtee liikkeelle.

Autonominen moottoritieajo

Autonominen moottoritieajo tulee käyttämään Kian tutkaa ja LiDAR-järjestelmiä tulkitakseen kaistamerkintöjä, jolloin auto voidaan pitää omalla kaistallaan ja kaistan vaihtaminen onnistuu muiden ohittamista tai tien vaihtamista varten. Järjestelmän ansiosta kuljettajien ei monissa tilanteissa tarvitse käyttää ohjauspyörää, suuntavilkkuja tai kaasu- ja jarrupolkimia ja tärkeimmät tiedot näytetään LCD-tuulilasinäytöllä.

Ruuhka-avustin

Ruuhka-avustin seuraa ruuhkassa edellä ajavaa autoa ja tunnistaa toisilla kaistoilla olevat tilat, joihin on turvallista siirtyä. Järjestelmä käyttää ulkoisia antureita pitääkseen jatkuvasti turvallisen etäisyyden edellä ajavaan autoon ja siirtyy vain, kun turvallinen tila on käytössä.

Taskupysäköintijärjestelmä

Automaattinen taskupysäköintijärjestelmä

* Automaattinen taskupysäköintijärjestelmä: Järjestelmä käyttää ultraääniantureita tarkkaillakseen ympäröivää tilaa, jolloin auto voi pysäköidä itsensä taskuparkkiin tai 90 asteen kulmassa olevaan paikkaan kuljettajan osallistuessa hyvin vähän. Pysäköinnin aikana tunnistetaan mahdolliset vaaratilanteet, kuten kuolleissa kulmissa olevat jalankulkijat ja autot, ja niihin reagoidaan.

* Pysäköintitutka: Järjestelmä käyttää etu- ja takapuskureiden ultraääniantureita varoittaakseen esteistä ahtaisiin tiloihin pysäköitäessä.

360° näkymä

Kun ajonopeus on alle 20 km/h, 360° näkymä yhdistää neljä laajakulmakuvaa (etu- taka- ja sivukameroista) luodakseen lintuperspektiivin auton ympärillä olevasta tilasta.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Ei enää ikäviä yllätyksiä, kun peruutat pysäköintipaikalta tai pihatieltä. Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä varoittaa risteävästä liikenteestä.
Saatavilla vain kuolleen kulman tunnistimen kanss

Näkyvyysavustin

Kaukovaloavustin

Kaukovaloavustin tunnistaa erilaiset auton ympäristön valonläheet, esimerkiksi vastaantulevat autot tai katulamput, ja ohjaa kaukovaloja parhaan mahdollisen näkyvyyden aikaansaamiseksi sokaisematta muita tienkäyttäjiä.

Säätyvät ajovalot

Säätyvät ajovalot valaisevat edessä olevaa tietä tarkemmin kääntymällä ohjauspyörän mukaisesti ja valaisemalla tietä pidemmälle esimerkiksi öisin tai näkyvyyden ollessa huono.

http://www.kia.com/fi/tietoa-kiasta/koe-kia/teknologia/drive-wise/