Lohjan kierrätyskeskus avasi ovensa syyskuun 4 päivä vuonna 1991, Postikadulla Lohjan kaupungin ja kunnan vuokraamissa tiloissa. Lukuisten yhdistysten yhteistyön voimalla toimintaa pyöritettiin aluksi muutamana päivänä viikossa.

Sittemmin yhdeksänkymmentäluvun loppupuolella Kierrätyskeskus muutti Sairaalatie 4. Ojamolle. Ensin niin kutsuttuun peltihalliin. Ajan myötä toiminta on laajentunut niin, että Kierrätyskeskuksella on käytössään lämpimät, avarat myymälätilat samaisesta pihapiiristä. Toiminta on niin suosittua, että nykyiset käytössä olevat tilat ovat käyneet pieniksi. Kierrätyskeskus kaipaa lisää tiloja toiminnan kehittämiseksi.

Nykyään Lohjan kierrätyskeskus on Nuorisotyöpaja Tuuman toimintaa, yhtenä pajayksikkönä se tarjoaa Lohjalaisille nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään työkokeiluiden, harjoitteluiden ja kuntouttavan työtoiminnan kautta. Nuorille tarjotaan kokonaisvaltaista tukea elämänhallintaan moniammatillisen verkoston voimin. Kierrätyskeskuksen toiminnasta; tavaran lajittelusta, viihtyisästä ja siististä myymälästä sekä asiakaspalvelusta huolehtivat Nuorisotyöpaja Tuuman nuoret, yhdessä ohjaajien kanssa. Vapaaehtoiset ovat myös mukana toiminnassa, esimerkki aikuisina auttavina käsinä.

Syyskuun toisella viikolla on juhlan paikka

Kierrätyskeskuksen aukioloaikoina tiistaina ja keskiviikkona klo 12.-19.00 torstaina klo 10.-15.30, viikolla 36, on myymälässä luvassa yllätyksiä, alennuksia, kilpailuja ja arvontoja. Kannattaa seurata Nuorisotyöpaja Tuuman Kierrätyskeskuksen sosiaalisen median päivityksiä, koko viikon ajan tai käydä ihan paikan päällä tutustumaan tarjouksiimme ja toimintaamme.

Kauan kaivattu peltihalli palaa kierrätyskeskuksen alkujuurille tiistaina 7.9. Hallissa on tarjolla ilmaista tavaraa pengottavaksi asiakkaillemme. Kuittausta vastaan asiakas voi tehdä löytöjä ja viedä kotiinsa tarvitsemiaan tavaroita.  

Toimintamme pyörii kaikkien Lohjalaisten voimin. Yksityiset henkilöt lahjoittavat meille monenlaista puhdasta, ehjää suoraan käyttöön kelpaavaa tavaraa; astioita, huonekaluja, vaatteita, sisustustekstiilejä yms. Kaikki lahjoitukset lajitellaan ja hinnoitellaan myymälän esillepanoa varten. Asiakkaamme tekevät myymälässämme edullisia löytöjä. Kierrätyskeskuksen tuotoilla, myymillämme tuotteilla katetaan Kierrätyskeskuksen toiminnan kuluja. Kiitokseksi kaikista yhteisistä vuosista tarjoamme keskiviikkona 8.9. pihalla kahvia, pullaa ja grillimakkaraa klo 13.-18.00. Esillä on myös valokuvia ja lehtileikkeitä toiminnastamme vuosien varrelta.

Vuosien varrella nuorisotyöpajalla on työskennellyt eripituisin ja erilaisin sopimuksin lukuisa joukko Lohjalaisia. Haluaisimme tavata teidät kaikki. Siksi kutsumme torstaiksi 9.9. kaikki Lohjan nuorisotyöpajan ja Nuorisotyöpaja Tuuman entiset ja nykyiset nuoret, työntekijät ja ohjaajat kahvittelemaan ja muistelemaan menneitä klo. 16.-18.00 pihapiiriimme.

Kestävän kehityksen työ jatkuu Lohjalla

Nuorisotyöpaja Tuuman kierrätyskeskuksen toiminta on ekologista ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaista. Kierrättämällä kauttamme ja hankkimalla sekä käyttämällä käytettyjä tavaroita olet mukana lohjalaisten yhteisissä ympäristötalkoissa. Lahjoittaessasi tavaraa kierrätettäväksi, tuet lohjalaista ympäristötyötä, paikallista yhteisöllisyyttä ja kestävää kehitystä. Tarpeettomiksi käyneet tavarat saadaan kiertoon ja uudelleen käyttöön Kierrätyskeskuksen kautta.

Teksti:

Johanna Virtanen
Pajaohjaaja
Nuorisotyöpaja Tuuma