Inkoon Venesatamat haluaa jatkossakin antaa jokaiselle mahdollisuuden venepaikkaan Inkoossa – kysely kiinnostuneille on avattu

Veneily ja saaristo ovat tärkeä osa Inkoon identiteettiä paikkakuntana. Koska Inkoo haluaa profiloitua merellisenä paikkakuntana jatkossakin, veneilijöiden palveluita on parannettava. Venepaikkojen kasvaneen kysynnän sekä veneilijöiden korkeampien vaatimusten vuoksi pienvenesatamaa on kehitettävä. Tämä toteutetaan osakeannin avulla.

Osakeannin pääasiallinen tavoite on rahoittaa sataman laajennus, sataman ruoppaus sekä uusien laitureiden asennukset. Osakeannin toteutumisen jälkeen pienvenesatamassa on yhteensä noin 855 paikkaa. Paikkamäärä kasvaa noin 270 paikalla nykytilanteeseen verrattuna ja kaikki uudet paikat sijoitetaan joen länsipuolelle, joten länsipuolen kaikki laiturit uusitaan.

855 paikasta myydään noin 560 osakepaikkaa. Inkoon kunta omistaa 100 % Ab Ingå Båthamnar – Inkoon Venesatamat Oy:stä, joten 34 prosenttia yhtiön venepaikoista jää kunnan omistukseen. Tästä syystä 290 paikkaa on jatkossakin vuokrattavissa. Lisäksi myös osa osakepaikoista tulee todennäköisesti vuokralle, joten kaikille kiinnostuneille löytynee paikka.

Osakeannin arvioidaan tuottavan yhteensä noin 2,8 miljoonan euron pääoman. Alustavan arvion mukaan pienimmät venepaikat maksaisivat noin 3 000 euroa ja suurimmat noin 15 000 euroa. Keskikokoisen veneen 300, 320 tai 350 cm leveä paikka maksaa noin 5 300–6 000 €. Hinnat täsmentyvät syksyn aikana, kun kaikista investoinneista on päätetty.

Inkoon Venesatamat toivoo, että nykyiset asiakkaat jatkossakin haluavat pitää veneensä Inkoossa ja että moni muu veneenomistaja hankkii paikan sieltä. Syksyllä 2021 prosessi jatkuu kyselyllä, jonka avulla selvitetään, minkä kokoisille paikoille on tarvetta. Linkki kyselyyn löytyy osoitteesta https://link.webropol.com/s/ingamarina.

Helmikuusta 2022 alkaen, eli venemessujen aikoihin, toivotun paikan voi merkitä/varata. Syksyllä 2022 ja keväällä 2023 paikkansa voi ostaa. Vuokrapaikkojen lisäksi Inkoon Venesatamat Oy pyrkii myös auttamaan mahdollistamalla edulliset lainat venepaikan ostajille. Yhtiön pyrkimys on, että kaikille kiinnostuneille löytyisi paikka.