Tämän viikon lehti on jälleen yhden vuoden viimeinen lehti ja samalla se on tämän vuosikymmenen viimeinen Ykkös-Lohja. Seuraavan kerran lehti tipahtaaa postiluukuista vasta keskiviikkona 8.1.2020, kun olemme kääntäneet kalenterimme jälleen uudelle vuosikymmenelle.
Mennyt vuosikymmen toi lehdellekin paljon mullistuksia, mm. uuden julkaisija ja tulevan vuosikymmenen kehittyvä mediamaailma tuo varmasti jälleen jotain uutta myös paikallismediaan, eikä vähiten tulevan 5G verkkojen kautta.
Tämä mennyt vuosi 2019 on sekin ollut paikallisesti jälleen täynnä tapahtumia, ja ensi vuonna Lohjalla aktivoidaan entistä enemmän tulevaa asuntomessuvuotta ajatellen. Lehtemme tulee päivittämään messujenkin tilannetta sitä myöten, kun meille siitä tietoa toimitetaan. Pienellä porukalla lehteä tehdessä, emme ehdi itse jokaiseen tilaisuuteen mukaan ja siksi tulevinakin vuosina toivomme paikallisilta yrittäjiltä ja yhdistyksiltä aktiivisuutta kertoa omista tapahtumistaan aktiivisesti.
Ykkös-Lohja tulee jatkamaan samalla toimintaperiaatteella, eli tuotamme mielellämme tietoa tulevista tapahtumista, mutta emme tule itse käymään jokaisessa paikallisessa, isossakaan tilaisuudessa, koska lehden tehtävä on palvelu paikallisia asukkaita kertoen, mitä on tulossa eikä mitä on tapahtunut. Isoin poikkeus sääntöön on luonnollisesti kaupungin päätökset, joista jatkossakin raportoimme sitä mukaan, kun kaupunki jotain päättää.

Kiitos menneestä vuodesta

Näin päätoimittajana haluankin tässä palstalla kiittää koko henkilökuntaa menneestä vuodesta ja toivottaa joulun ajaksi rauhallista ja levollista aikaa sekä riemuista uuden vuoden juhlimista. Lehden sähköpostit toimivat lomankin aikana, mutta puheluihin ei toimistolla ole kukaan vastaamassa. Joululomakäytännön otimme käyttöön muutama vuosi sitten, ja tämä vuodenvaihde onkin aina ainoa hetki vuodesta, kun lehteä ei paikallisten asukkaiden koteihin kuljeteta.
Tänäkin vuonna olemme Kettu Julkaisut Oy:ssa tuottaneet kaikkiaan noin 1,9 miljoonaan lehteä teille luettavaksi. Lehti on jaettu Mainosjakelun kautta koko Lohjalle, Siuntion pohjoiselle puolelle ja Nummelaan joka viikkoa ja tämän lisäksi olemme tänäkin vuonna tehneet joka kuukausi aina yhden laajennetun jakelun, jolloin lehti on jaettu koko Vihdin ja Karkkilan alueille. Kesäinen Lännen Helmi jaettiin viime kesänä Kirkkonummelle ja Veikkolaan ja tämä tulee jatkumaan myös tulevan vuoden kesällä.

Aktiivinen vuosi 2019

Lehdessämme on vuoden aikana käsitelty kaikenlaisia paikallisia uutisia niin politiikasta, taloudesta, kulttuurista kuin urheilusta yms ja kiitämme kaikkia niitä henkilöitä, joita olemme saaneet haastatella artikkeleihimme. Jos ette muuten ole huomanneet, niin KAIKKI ARTIKKELIT ovat vapaasti luettavissa www.ykkoslohja.fi sivustolla ja jaettavissa sieltä eteenpäin.
Jos jotain voisi toivoa näin uuden vuoden kunniaksi, toivoisin, että paikalliset yhdistykset ja yritykset kertoisivat vieläkin aktiivisemmin omasta toiminnastaan meille lehteen ja kauttamme sitten myös koko alueen asukkaille. Paras tapa tehdä se, on laittaa toimitukseen postia, jossa on valmis kirjoitus kooltaan noin 1-2 arkkia, joka toimii sitten toimittajalle pohjana varsinaisen artikkelin tekemiselle. Näin saisimme entistä laajemmin kerrottua mitä meillä on Lohjalla, Siuntiossa, Vihdissä ja Karkkilassa tapahtumassa. Ja tulevista tapahtumista kannattaa todellakin tiedottaa ajoissa, eikä juuri viimeisellä hetkellä.

Tuleva vuosi 2020

Ykkös-Lohja jää siis nyt pienelle joululomalle, ja jatkaa taas ilmestymistä keskiviikkona 8.1. 2020 ja tammikuussa on lehdessä mm. teemana häät, ja vähitellen päästään uusien uutisten sekaan niistä teille kirjoittamaan. Jos sinulla on nyt tai tulee jokin juttuvinkki, laita postia meille:

toimitus@ykkoslohja.fi

Hyvää joulunodotusta ja Onnellista Uutta Vuotta 2020 kaikille.

KO