Väinö Ahonen (vas) ja Kasperi Raita poseeraavat finaalin jälkeen. (Kuva: Sport is Your Gang)

Nummela Thaiboxing Club osallistui huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Helsingissä järjestettyihin thainyrkkeilyn nuorten suomenmestaruuskilpailuihin. Tällä kertaa ilmoittautuneita oli kaksi; Kasperi Raita sekä Aaro Mitro. Mitron sarjaan ei löytynyt tällä kertaa vastustajaa, joten vain Raita pääsi ottelemaan. Huoltajina toimivat Marko Säkkinen ja Marttin Kivisaar.

Tapahtuma oli kolmepäiväinen ja sen järjestivät Sport is Your Gang ja Helsinki Thaiboxing Club. Mukana oli tietysti myös Suomen Muaythai-liitto. Tapahtumapaikkana toimi Kontulan Nuorisotalo, missä oli koko viikonlopun hieno meno ja monista liikkuvista asioista huolen pitivät nuoret. Tapahtumassa oli muutakin ohjelmaa aina graffitin teosta treeneihin sekä tanssiesityksiä ja kaikkea, mitä nuorille voi tarjota. Tapahtuma oli hienosti järjestetty, mistä voi kiittää isosti Petra ja Petri Martinezia sekä tietenkin nuorisotalon henkilökuntaa unohtamatta myöskään kaikkia muita vapaaehtoisia ja nuoria apureita.

Hopeaa kotiin viemisiksi

Finaalit käytiin sunnuntaina ja ne olivat vauhdikkaita ihan pienimmistä aina 16-17-vuotiaiden sarjaan, jossa Raitakin otteli. Samassa ikäluokassa kontakti ei ole rajoitettu ja käytössä ovat kaikki thainyrkkeilyn tekniikat mukaan lukien kyynärpäät sekä polvet päähän.

Raidan vastustajaksi finaalissa asettui Väinö Ahonen, joka edusti MMA Joensuuta. Ahonen otti viime vuonna kultaa sarjaa ylempänä eli alle 71-kiloisissa, joten vastustaja tiedettiin ihan tekijäksi. Taktiikaksi valittiin lähteä painostamaan ja ottamaan ottelun kulku itselle. Se toimikin suhteellisen hyvin, mutta Ahonen pääsi hieman liikaa väistämään Raidan potkuja.

-Se on skidisti ollut ongelmana treeneissäkin, että liikaa menee potkuja ohi ja sitä ei saatu tarpeeksi hyvin korjattua ennen kisoja, mikä sitten näkyi nyt matsissakin. Eka erä niukasti vastustajalle tästä syystä, summaa Säkkinen.

Toiseen erään lähdettiin tekemään enemmän osumia, että se saataisiin vietyä omiin nimiin ja siinä Raita onnistuikin paljon paremmin. Ovela vastustaja sai kuitenkin lähiottelulla rikottua ottelun rytmiä niin, että onnistui viemään myös toisen erän nimiinsä. Erän lopussa Raita osui todella hyvin lyönneillä ja siitä pitikin jatkaa viimeiseen erään ja saada luvunlasku aikaiseksi, jotta voi voittaa koko ottelun.

Säkkinen ja Kivisaar puhalsivat kovaa henkeä Raitaan, koska viimeisessä erässä ei kauneuspisteitä jaeta, vaan kovilla lyönneillä vastustaja luvunlaskulle ja voitto kotiin, sillä se on ainoa mahdollisuus enää. Tämä toimikin hyvin ja Raita jatkoi siitä, mihin toisessa erässä jäi. Hän jakoi kovia osumia molemmilla käsillä ja oli vain parin lyönnin päässä luvunlaskusta, mutta pakko on antaa arvostusta vastustajalle, joka juuri sopivalla hetkellä osasi ja uskalsi tulla väkisin lähiotteluun, ettei saanut enempää osumia. Todella kovan viimeisen erän jälkeen ottelun voitto kirjattiin vastustajan kulmaan tuomariäänin 3-0 ja näin ollen Raita sai uransa toisen SM-hopean.

-On ne hurjia nää nuoret. Matseissa on kova tempo ja kaikki antaa kaikkensa kehässä. Aina ei taidot ole mitään tolkutonta, mutta itseluottamus on kovaa luokkaa kaikilla ja eikä kehässä hätäillä. Oli kiva huomata, että vaikka Kasperi hävisi, niin tietynlainen kypsyys ja vahvuus oli jo siellä, eli paremmat eväät jatkoa ajatellen kuin monilla muilla nuorilla. Siihen meillä satsataankin, että valmiudet ottaa koviakin otteluita löytyvät jo nuorella iällä. Tästä syystä meidän nuoret ovatkin jo ansiokkaasti otelleet myös aikuisia vastaan säännöllisesti, kertoo Säkkinen.

Seuran toimintaa viedään eteenpäin

Marko Säkkinen valmistui juuri Kisakalliosta taskussaan valmentajan ammattitutkinto. Puolitoista vuotta kestänyt koulu oli hyvin antoisa ja nyt kun se on ohi, Säkkinen pystyy kunnolla keskittymään seuran toiminnan viemiseen isosti eteenpäin kaikilla tasoilla. Tämä tietää jatkoa ajatellen seuralle todella hyvää.