Nummela Thaiboxing Club osallistui kahden ottelijan Sari Leväsen ja Eetu Mattilan voimin toissa viikonloppuna järjestettyihin salikisoihin Kotkassa. Ottelijoiden huoltajana toimi Marko Säkkinen. Kotka Thaiboxing Clubin tiloissa käydyt kilpailut oli todella hyvin järjestetty ja niihin oli satsattu tavallisia salikisoja enemmän. Isommat katsomot ja saliin tuodut valot toivat hyvää tunnelmaa kilpailuihin ja mikä hienointa lehterit olivat mukavasti täynnä katsojia. Väliajalla nähtiin myös tuoreen WBC liiton maailmanmestarin Deo Petsangkhatin ja hänen oppilaansa lajinäytös, joka oli otteluiden tapaan todella vauhdikas.

 

Voitto Leväselle

Molemmilla Nummelalaisilla oli vastustajat kotisalilta, joten heillä oli kova kannatus kilpailuissa.

Leväsen ottelu oli ensimmäisenä ja vastassa oli kaksinkertainen nuorten suomenmestari Inka Walin. Walinilla on todella hyvät lyönnit, joten Leväsen taktiikkana oli potkia kaukaa ja sitten mennä vahvasti lähiotteluun, ettei Wallin pääse käyttämään kovia lyöntejään. Tämä taktiikka toimikin läpi ottelun hyvin ja alusta asti Levänen oli hieman niskan päällä ihan kirjaimellisestikin, koska oli selvästi vahvempi lähiottelussa. Wallin pääsi kyllä väläyttelemään lyöntejään ja pelisilmäänsä jokusen kerran, mutta kokemuksella Levänen pystyi kääntämään tilanteet itselleen. –Inka on todella hyvä ja hänestä kuullaan vielä, mutta tällä kertaa Sari vei kokemuksella ja vahvuudella tämän matsin ja toki vie jatkossakin, virnistää Säkkinen.

Leväselle siis selkeä 3 – 0 voitto.

Sari Levänen tuulettaa voittoa. (Kuva: Tuomas Warjus)

 

Aalto vei voiton

Mattilan vastustaja Tomi Aalto oli niin ikään Kotkasta. Thainyrkkeily otteluita hänellä ei vielä ollut takanaan, mutta vapaaottelusta kokemusta oli kolmen ottelun ja muutaman vuoden verran, joista viimeisin ottelu oli parin viikon takaa Karkkila Fight Nightissa. Mattila lähti silti rohkeasti haastamaan alusta asti, vaikka lajia onkin takana vasta kymmenen kuukautta. Kehitys on ollut Mattilla oikein hyvää, mikä hieman häiriintyy tammikuussa alkavan armeijan takia, mutta sen aikanakin voi harjoitella, mikäli intoa riittää.

Tässä ottelussa Aalto oli koko ajan hieman edellä. Mattila ei siitä hämmentynyt, vaan haastoi ajoittain todella hyvin potkuilla ja lyönneillä hyvin fyysistä Aaltoa. Aalto vei kuitenkin ottelun melko selvästi tuomariäänin 3 – 0. Mutta, kuten Mattila itsekin sanoi, niin siinä oli paljon hyvää ja hänellä onkin hyvä ja realistinen kuva tekemisestään.

–Hyvin Eetu analysoi omaa tekemistään. Se hyödyttää jatkossa, koska on tärkeä tuntea oma tekeminen ja hän on kyllä ennakkoluulottomasti lähtenyt ottelemaan, toteaa Säkkinen.

Eetu Mattila tarkkana Tomi Aallon potkun kanssa. (Kuva: Tuomas Warjus)

 

Uusia harrastajia lajin pariin?

Nummela Thaiboxing Clubin seuraava peruskurssi alkaa 27.2.2019 ja sinne otetaan jo ilmoittautumisia vastaan. Demotunteja ja päiviä aiotaan järjestää alkukeväästä yläkouluissa ja myöhemmin keväällä myös mahdollisesti lukiolaisille.

–Tämä on hieno uusi juttu, johon nyt ollaan päästy mukaan ja siitä ollaankin innoissamme, Säkkinen iloitsee.

Nummelan ensimmäiset salikisat tullaan järjestämään maaliskuun loppupuoliskolla, joten silloin pääsee livenä todistamaan, kun Nummelan ja Suomen ottelijat matsaavat.

–Kisat ovat hieno juttu ja toki toivomme paljon osallistujia muista seuroista, että saadaan hyvät kekkerit järjestettyä. Katsotaan, jos jotain ekstrajuttuja keksitään näihin, miettii Säkkinen.