Nummela Thaiboxing Club ahkeroi helmikuussa kaksissa eri kilpailuissa. Helmikuun alussa käytiin aikuisten SM-kilpailut Joensuussa ja loppukuusta oli salikilpailut Lahti Thaiboxing Clubilla.

Joensuun SM-kilpailuihin NuTBC:ltä osallistuivat Sari Levänen ja Ivar Wikström. Hieman poikkeusta kilpailuihin toi se, että edelliset kilpailut olivat heinäkuussa eli kahdet kilpailut puoleen vuoteen. Tämä näkyikin ottelijoiden pienoisena väsymyksenä yleisesti.

Levänen on seuran todellinen konkari ottelija, koska kyseiset kilpailut olivat jo hänen neljännet SM-kilpailunsa. Wikströmillekin kilpailut olivat jo toiset, vaikka hän on harjoitellut Nummelassa vasta vuoden. Huoltojoukoissa häärivät Marko Säkkinen, Tatu Varrio ja Eeva Pakkala. Mukana pyöri myös Una-koira.

Kilpailut käytiin Joensuun urheilutalolla ja ne oli järjestetty hyvin. Ottelut olivat vauhdikkaita ja kaikki olivat todella voittamassa. Tunnelma hallissa oli hyvä, vaikka hieman ihmetyttikin, ettei yleisö ollut ihan tapahtumaa löytänyt. Yleisö kannusti kuitenkin todella hyvin kaikkia ottelijoita, jotka todella myös ansaitsivat kaiken kannustuksen.

Vilma Komulainen tuulettaa voittoa.

 

Sari Leväselle SM-pronssia

Levänen ja Wikström pääsivät molemmat suoraan semifinaaleihin ja heitä vastaan asettuivat tutut nimet. Leväsen vastustajana oli Lotta Loikkanen, joka edusti Karkkilan Sisua, ja Wikströmin vastustajana Mikko Soikkeli MMA Joensuusta.

Levänen otteli nummelalaisista ensimmäisenä. Loikkasesta tiedettiin, että vuoden 2010 maailmanmestari prässää alusta loppuun kovaa ja että siihen pitää vastata hyvällä liikkeellä ja potkuilla. Levänen saikin alkuun pidettyä taktiikkaa hienosti, mutta ottelun edetessä Loikkasen kova prässi ja lähiottelu alkoivat toimia ja Leväsen liike hidastui, joten kovan matsin jälkeen Leväselle tuli SM-pronssia. Loikkanen veikin lopulta sarjan mestaruuden melko suvereenin finaalin jälkeen.

 

Ivar Wikströmille SM-pronssia

Wikström otteli niin ikään semifinaalissa ja vastassa oli tulta täynnä edellisestä tappiosta Wikströmille oleva sekä kotiyleisön kannustuksesta voimaa saava Mikko Soikkeli.

Wikström oli selkeästi jännittynyt, mikä on hyvin luonnollista, koska hänellä on vasta niin vähän kokemusta varsinkaan arvokilpailuista, joissa thainyrkkeilyväki, ottelijat ja tunnelma sähköistyvät, mikä on todella hienoa. Ottelu lähti räväkästi käyntiin ja Nummelan epäonneksi ärhäkämpi oli Soikkeli, joka pääsi hieman yllättämään kovalla yliolanoikealla lyönnillä.

-Toi on just se kovien kamppailulajien suola, että yhdellä iskulla voi olla matsin kannalta ihan pirun isot seuraukset, toinen saa virtaa ja toinen menee jumiin, kertoo Säkkinen.

Soikkeli olikin koko matsin ajan hieman niskanpäällä, eikä Wikström saanut konettaan käyntiin oikein missään kohtaa. Tämä herääminen on tapahtunut Wikströmin jokaisessa matsissa ja sitä koko ajan odotettiin kulmassa. Samasta asiasta ottelun jälkeenkin moni tulikin kyselemään. Wikströmillä oli todella hyviä hetkiä ja aika ajoin Soikkeli oli myös hätää kärsimässä, mutta se viimeinen silaus jäi saavuttamatta.

-Matsissa oli hienoja hetkiä ja välillä näytti jo siltä, että kohta tuuletellaan tyrmäysvoittoa, mutta ei niin ei, tappiosta huolimatta hurja ukko, miettivät Säkkinen ja Varrio.

Näistä kilpailuista siis myös Wikströmille SM-pronssia.

 

Suunta ylös päin

Seuralle kaksi SM-pronssia on hieno juttu, mutta se ei kuitenkaan ollut sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Harmitus oli niin ottelijoilla kuin huoltajillakin käsin kosketeltavissa, mutta tästä opittiin todella paljon ja uusia suuntaviivoja onkin haettu treeneihin. Isoja muutoksia ei ole tarvinnut tehdä, mutta tarvittavat on tehty ja sillä päästään tuloksiin.

Vielä kiersi aikuisten suomenmestaruus Nummela Thaiboxing Clubia, mutta se tulee kyllä. Nuorten mestaruus on jo ja niitäkin tulee lisää. Mikä hienointa seurassa on aktiivisia ja ottelijoita paljon, seurasta viestitetään.

Kasperi Raita tuulettaa voittoa.

 

Vilma Komulaiselle voitto salikilpailuissa

Helmikuun lopussa oteltiin Lahti Thaiboxing Clubin tiloissa salikilpailut, joihin Nummelasta osallistuivat Vilma Komulainen sekä Kasperi Raita. Molemmat valmistautuvat Nuorten SM-kilpailuihin, jotka pidetään huhtikuun lopulla. Huollosta vastasi Marko Säkkinen ja Tatu Varrio. Vastustajiksi molemmat saivat Jyväskylä Muaythaita edustavat aikuiset ottelijat.

Komulainen otteli ihan kilpailujen ensimmäisen ottelun Riikka Ahosta vastaan. Hän otteli todella ennakkoluulottomasti heti alusta asti ja pääsikin röyhkeydellään yllättämään Ahosen. Ahonen väläytteli vahvoja potkuja, joihin Komulainen reagoi kyllä hyvin. Jokainen erä meni melko selkeästi Komulaiselle, tosin viimeisessä hieman näkyi sairastelu pienoisena hyytymisenä.

-Olihan tyylikästä thainyrkkeilyä ja mikä hienointa asiat, joita on jauhettu viimeiset kuukaudet eli jälkitilanteet, menivät hienosti. Kirsikkana kakun päällä oli Komulaisen liike taakse päin samalla potkien ja lyöden vastustajaa, sitä ei moni tee otteluissa, myhäilee Säkkinen.

Hieno 3-0 voitto siis Komulaiselle.

 

Kasperi Raidalle voitto salikilpailuissa

Raitaa vastaan asettui Antti Salo. Tämä sähikäinen pääsi alkuun hieman niskanpäälle hakemalla lyönti- ja potkusarjoja, mutta Raita ei tästä hätkähtänyt, vaan alun pikku kohmelon jälkeen otti ottelun ohjat käsiinsä ja teki Salon suhteellisen aseettomaksi. Raidan kädet olivat tässä matsissa melko tahmeat, mutta potkujen blokkailu, väistäminen ja niistä kontraaminen olikin sitten todella huikeaa katsottavaa. Vastustaja ei montaakaan potkua ottelussa saanut Raidan suojauksen läpi, ja Raita saikin selkeän voiton tuomariäänin 3-0.

-Kasperin blokkailu ja jälkitilanteiden hoito oli aivan oppikirjakamaa, aivan mieletöntä, hehkuttavat Varrio ja Säkkinen.

Kaksi hienoa voittoa, joissa näkyivät harjoitellut asiat, joten ei tässä voi kuin olla todella tyytyväinen meidän nuoriin ottelijoihin. Kaikki seuran jäsenet ovat minulle tärkeitä, mutta kyllä nämä meidän nuoret on aivan mahtavia, tuumaa valmentajan ammattitutkintoa Kisakalliossa tekevä Säkkinen lopuksi.

Seurassa tapahtuu muutenkin. Tulossa on nuorten SM-kilpailut ja Amin Asikaisen pitämä nyrkkeilytreeni. Salikilpailuja on luvassa koko kevään ja myös leirejä on tulossa.

-Hienoja tapahtumia täynnä tämäkin kevät, Säkkinen tiivistää.