Messut vaihdetaan sanajumalanpalveluksiksi kaikissa seurakunnan kirkoissa ja Lohjan Pyhän Laurin kirkko on avoinna hiljentymiseen normaalisti klo 10-14 arkisin.

Lohjan seurakunnassa seurataan kansallisia ohjeistuksia koronaepidemian ehkäisyssä. Ohjeiden tarkoitus on turvata erityisryhmien hyvinvointi ja suojata tartunnalta kaikkein heikoimmassa asemassa olevat. Kirkon tehtävä epidemiankin aikana on luoda lohtua ja toivoa sekä auttaa hädässä olevia. Tätä perustehtävää hoidetaan myös poikkeusoloissa ja kirkon työntekijät ovat ihmisten tavoitettavissa. Diakonisen avun löytämiseksi voit olla puhelimitse yhteydessä diakoniatyöntekijöihin. 

Kirkkomme verkon kautta voi osallistua hartauselämään ja sosiaalisen median läsnäololla haluamme lieventää yksinäisyyttä ja luoda yhteyttä aikana, jolloin avoimet kokoontumiset eivät ole normaaliin tapaan mahdollisia. 

Toimimme seuraavien ohjeiden mukaan koskien koko seurakuntaa (kantaseurakunta ja alueseurakunnat) kyseiset ohjeet ovat voimassa maaliskuun loppuun asti ja astuvat voimaan tästä päivästä lähtien: 

1) Kaikki seurakunnan ryhmätoiminta, päivä- ja perhekerhot, sekä leiri- ja retkitoiminta perutaan maaliskuun loppuun saakka. Tilannetta arvioidaan viikoittain tai tarpeen mukaan.

2) Jumalanpalvelukset järjestetään kirkoissamme jatkossakin, mutta niissä minimoidaan mahdolliset tartuntariskit. Ehtoollisjumalanpalvelukset muutetaan pääsääntöisesti sanajumalanpalveluksiksi. Virsikirjojen käytön sijaan suosittelen oman kännykän mobiilivirsikirjan käyttöä tai omaa henkilökohtaista virsikirjaa. 

3) Kirkolliset toimitukset järjestetään normaaliin tapaan.  

4) Yhteisöruokailut ja kirkkokahvitilaisuudet perutaan.

5) Diakoniatyöntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse tai sähköpostilla. Katso yhteystiedot https://www.lohjanseurakunta.fi/apua-ja-tukea.

Jos kännykän puheaika on lopussa, työntekijä voi soittaa Sinulle takaisin. He eivät tee kotikäyntejä.

6) Perhetyöntekijät tavoittaa pelkästään puhelimitse ja sähköpostitse. He eivät tee kotikäyntejä.

7) Pyhän Laurin kirkon Sanajumalanpalvelukset radioidaan sunnuntaisin Radio Dein kautta taajuudella 107,2 MHz.

Kokonaiskirkon tasolla jumalanpalveluksia, messuja ja konsertteja pyritään striimaamaan suorana verkkoon mahdollisuuksien mukaan. Niitä linkitetään seurakuntamme nettisivuille, samoin verkkohartauksia löytyy nettisivuilta: https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/koronavirus/hartauksia-verkossa#4ac3e7a5

8) Papisto on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla, he eivät tee kotikäyntejä. https://www.lohjanseurakunta.fi/yhteystiedot/papit

9) Seurakuntamme kaikki toimistot palvelevat vain joko puhelimitse tai sähköpostitse.

10) Matkoilla olevat työntekijät ottavat ennen töihin tuloaan yhteyttä omaan esimieheen ja karanteeni harkitaan tapauskohtaisesti – myös etätyömahdollisuutta voidaan käyttää hyväksi.

11) Perheasiain Neuvottelukeskus toimii ainoastaan joko etäyhteyksiä käyttäen tai puhelimitse. Jo varatuttujen aikojen kohdalla asian osaiset kontaktoidaan erikseen ja uusia ajanvarauksia ei oteta vastaan.

12) Rippikoululaisten tapaamiset – voivat tulla kirkkoon ennalta sovitusti, mutta kaikki ylimääräiset tapaamiset jätetään pois.

13) Työntekijöiden yhteiset palaverit – pyrimme hoitamaan tapaamiset sähköisiä yhteyksiä käyttäen, Skype ja Teams. Ohjeistusta tulee ensi viikolla.

14) Seurakunnan sosiaalisen median kanavissa olemme läsnä ja keskustelemme ihmisten kanssa. 

Tilannetta seurataan seurakunnassamme jatkuvasti ja uusia ohjeita annetaan tarpeen tullen. Työntekijöille on lisäksi annettu tarkat ohjeet epidemian ehkäisyyn. Etätöitä suositaan ja matkustamista vältetään. Lohjan seurakunnan johtavat viranhaltijat seuraavat tarkasti THL:n antamia ohjeita. Tahdomme työntekijöinä kaikesta huolimatta kulkea ihmisten kanssa myös huolen aikoina. 

Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi. – Psalmi 23. 

Juhani Korte, kirkkoherra