Nummela Thaiboxing Clubin Sari Levänen kävi elokuun lopussa ottelemassa ulkoilmatapahtumassa Helsingin Hietaniemen rannassa. Tapahtuma järjestettiin The Park Hietsun ulkoilmakuntosalilla. Muay Triben Antero Hynynen sai yhdessä yhteistyökumppanien kanssa aikaiseksi hienon otteluillan, jossa nähtiin kovien kotimaisten otteluiden lisäksi myös monta kansainvälistä ottelua. Suomen kesä oli myös todella suotuisa, kun alkupäivän sateet ja sadepilvet vaihtuivat tapahtuman alkaessa auringonpaisteeksi.

Otteluillan promoottorilta tuli viestiä Leväsen valmentaja Marko Säkkiselle, että Hanna-Riikka Hartikainen olisi innostunut ottelemaan ja Levänen voi olla hyvä vastustaja. Kuten todella useasti aiemminkin, niin tälläkään kertaa ei väistetty, vaan hammassuojat suuhun ja kohti ottelua.

Normaalisti kaksi sarjaa ylempänä otteleva Hartikainen lukeutuu lähivuosien menestyneimpiin potkunyrkkeilijöihin ja häneltä löytyykin palkintokaapista EM-pronssi ja SM-kulta sekä muita turnausmitaleja, eli hyvä vastustaja oli taas Leväselle tulossa, mutta sehän ei häntä huimaa, vaan lukuisia SM-mitaleja napsinut ottelija on jo niin monessa liemessä keitetty, että ottelua pyydettiin käytäväksi ilman ns. ylimääräisiä suojia. Pakollisia amatööriotteluissa ovat hanskat, kyynärpää-, hammas- ja alasuojat.

Loppuunmyyty yleisö saikin nauttia todella hyvästä ja teknisestä ottelemisesta, jossa nähtiin molemmin puolin hienoja tilanteita. Huoltajana toimi Säkkinen ja yhdessä valittiin taktiikaksi se, että Levänen ottaa pisteitä potkuilla ja pyrkii liikkumaan. Tasaisessa, ensimmäisessä erässä tämä ei toiminut vielä hirveän hyvin, mutta kahdessa viimeisessä erässä Levänen alkoi saada selkeämpiä tilannevoittoja, vaikkakin Hartikainen painosti todella kovaa niin lyönneillä kuin polvillakin. Mahtavan taistelun jälkeen oli riemu ylimmillään Nummelan kulmassa, kun Leväsen käsi nostettiin voiton merkiksi ilmaan. Tasainen ottelu tuli niukasti ja ansaitusti Leväselle tuomariäänin 2–1.

–Todella hieno ottelukauden avaus, vaikka hieman pääsi yllättämäänkin. Tällaiset tapahtumat on hienoja ja on aivan mahtavaa, kun pääsemme niihin mukaan. Joskus toki olisi ihan kiva, että saisi aikaa valmistautua, mutta aika hyvinhän nämä ovat ainakin Sarilla menneet näin nopeallakin aikataululla, naureskelee Säkkinen.

Uusi peruskurssi alkaa 4.9. ja mikä hienointa se on täyteen varattu, mutta mukaan sinne otetaan uusia vielä kolme viikkoa aloittamisen jälkeenkin joten rohkeasti mukaan thainyrkkeilyn hienoon maailmaan. Kilpailla ei ole mikään pakko ja suurin osa onkin mukana harrastus- ja kuntoilumielessä.

Marko Säkkinen (vas), Sari Levänen, Hanna-Riikka Hartikainen ja hänen valmentajansa Jani Ikävalko.