Konserttimestarin kamarimusiikki -konsertti kuullaan Lohjalla torstaina 17.2. klo 19.00. Aiemmista suunnitelmista poiketen konsertti pidetään Laurentius-salissa vallitsevien koronarajoitusten takia. Konsertissa on käytössä paikkaliput. Lipun jo ostaneille on toimitettu sähköpostiin uudet liput Puu-Anttilan lippujen tilalle.

Lohjan kaupunginorkesterin konserttimestari Tero Latvala on arvostettu kamarimuusikko, jonka suunnitteleman konsertin avaa Nino Rotan sonaatti harpulle ja huilulle. Etupäässä elokuvamusiikistaan tunnettu Rota oli tuottelias säveltäjä, jonka teosluettelossa on runsaasti myös hienoa kamarimusiikkia.

Maurice Ravelin Johdanto ja allegro on soitinvalmistaja Érardin tilaama teos, jonka oli tarkoitus esitellä heidän uuden pedaaliharppunsa laajoja mahdollisuuksia. Säveltäjän lomakiireiden vuoksi kahdeksassa päivässä syntynyt suosittu septetto on yksi harvoja säveltäjän itsensä levyttämiä teoksia.

Mittavan uran Wienin musiikkikorkeakoulun sävellyksen opettajana tehneen Franz Hasenöhrlin tunnetuin teos on kamarikokoonpanolle tiivistetty versio Richard Straussin mammuttimaisesta sävelrunosta Till Eulenspiegelin lystikkäät kujeet (1894). Hasenöhrlin käsittelyssä teos sai nimen Till Eulenspiegel kerrankin toisin.

Melko harvoin kuultu venäläinen säveltäjä Anton Arenski oli taitava melodian tekijä, jopa ”liian sievästä” musiikista aikalaistensa kritisoima. Kamarimusiikkiteokset edustavat hänen laajan tuotantonsa parasta antia. Kahden viulun sijaan Arenskin jousikvartetto nro kaksi on kirjoitettu viululle, alttoviululle ja kahdelle sellolle.

Tero Latvala.