Syyskuun toisena viikonloppuna, 12.9.–13.9 järjestetään Konstrundan 13. kertaa Suomessa. Konstrundanin päällimmäisenä tavoitteena on tuoda esiin luovan alan ihmisiä, jotka työnsä kautta rikastuttavat elämäämme ja arkeamme monin eri tavoin. Mukana on noin 300 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa, jotka avaavat ovensa yleisölle. Yksi heistä on karkkilalainen Koivisto Studio ja sen muotoilijat Susanna ja Tobias Feuerbacher.

Feuerbacherit perustivat Koivisto Studion Karkkilaan vuonna 2017. He suunnittelevat ja valmistavat piensisustustuotteita ja koruja puusta. Vuonna 2018 heidän Valo & Varjo -korumallistonsa voitti arvostetun saksalaisen FORM 2018 -palkinnon. Tänä vuonna Koivisto Studion teoksia on ollut esillä mm. Suomen käsityön museossa.

Nähtävillä on nyt niin uudistettu studio kuin ennennäkemättömiä teoksiakin. Muotoilijat ovat päivittäneet studioverstastaan kesän aikana ja se on ensi esittelyssä Konstrundan-viikonloppuna. Studiolla nähdään uudet Tobiaksen valmistamat kalusteet. Lisäksi avoimien ovien viikonloppuna voi tutustua uudempiin sekä varhaisempiin teoksiin ja tuotteisiin, jotka ovat ensimmäistä kertaa esillä. Kiinnostavaa on myös päästä näkemään, millaisissa tiloissa tuotteet syntyvät.

Kuluvan vuoden haasteet ovat koetelleet luovaa alaa peruuntuneiden näyttelyiden ja messujen osalta ja siksi tällaiset pienemmät tapahtumat ja kohtaamiset ovat käsityöläisille ja muotoilijoille tärkeitä.

–Kyseessä saattaa olla meidän loppuvuotemme ainoa tapahtuma. On ihanaa päästä tapaamaan pitkän tauon jälkeen asiakkaita ja muotoilusta kiinnostuneita, toteavat Feuerbacherit.

Koivisto Studio (Kalliolantie 99, Karkkila) on avoinna 12.-13.9. klo 11.00–17.00.

Työhuoneidensa ovet avaavat lähiseudulla myös Emma Theman Lohjalla ja JenniTieaho Siuntiossa.

Koivisto Studio suunnittelee ja valmistaa
piensisustustuotteita ja koruja puusta. (Kuva: Koivisto Studio)