Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) ja Vihdin Luonto ry järjestävät kosteikkoretken Vihdin Maasojan kosteikolle lauantaina 10.9. klo 10.00–13.00. Retki on kaikille avoin.

LUVY toteutti Vihdin Maasojalle talvella kaksitasouoman ja kosteikon kokonaisuuden, joka puhdistaa Maasojan vesiä ennen niiden päätymistä Vihtijokeen. Maasoja on yksi VALUME-hankkeen (Vesienhallintaa Länsi-Uudellamaalla maa- ja metsätalousalueilla) pilottikohteista. Nyt kosteikkoon pääsee tutustumaan asiantuntijan opastuksen avulla.

Kosteikkoretkellä tutkitaan eri lajistoja ja päästään testaamaan sähköistä kosteikon seurantalomaketta. Paikan päällä tarkastellaan, mitkä lajit ovat levinneet kosteikolle nopeimmin heti kaivuun jälkeisenä kesänä.

Maasoja löytyy osoitteesta Nurmijärventie 430 (noin.), Vihti. Alueella on vähän parkkitilaa, joten yhteiskyytejä suositellaan mahdollisuuksien mukaan. Autoja voi parkkeerata osoitteeseen Nurmijärventie 430 punaisten latojen kohdalle tai oman harkinnan mukaan Luhtalantien tai Nurmijärventie varteen. Paikalla on opastekyltit.

Maasojan kosteikko kaivuun jälkeen alkukesästä 2022. (Kuva: LUVY / Paavo Ojanen)