Uuden koulu- ja päiväkotikeskuksen rakennustyömaalla Nummelassa vietettiin tärkeää etappia keskiviikkona 24.11., kun rakennuksen peruskivi muurattiin yhteisvoimin. Muuraukseen osallistuivat mm. Vihdin kunnanhallituksen puheenjohtaja Leevi Pursiainen ja elinvoimalautakunnan puheenjohtaja Petri Lehtiranta, YIT Suomesta Jarkko Pakkala ja Mira Alatalo sekä nuoria Nummelan koulusta ja Nummela skolanista. Nuoret täyttivät ja sinetöivät aikakapselin, joka upotettiin peruskiveen. Aikakapseliin sijoitettiin parhaillaan käytössä olevat kolikot, tuoreimmat paikallislehdet ja rakennuksen peruskirja.

–Etelä-Nummelan uusi koulu- ja päiväkotikeskus tulee tarjoamaan modernit ja turvalliset tilat opinahjona ja päiväkotina. Vihtiläiset lapset saavat erinomaisen suomen- ja ruotsinkielisen oppimisympäristön. Rakennushanke toimii lähivuosina myös Etelä-Nummelan alueen ja koko Vihdin elinvoimaa ja kasvua vauhdittavana veturina, sanoi kunnanjohtaja Erkki Eerola juhlapuheessaan keskiviikkona järjestetyssä tilaisuudessa.

Nummelan koulun ja Nummela skolanin nuorilla oli kunniatehtävä täyttää ja sinetöidä peruskiveen upotettava aikakapseli. Heitä avustivat sivistys- ja hyvinvointijohtaja Mari Haapanen sekä tekninen johtaja Matti Kokkinen. (Kuva: Vihdin kunta)

Harjannostajaisia vietetään noin vuoden kuluttua

Peruskiven muuraus oli merkki siitä, että hetken aikaa alueen tunnusmerkistöön kuulunut paalutusten jyskytys on ohi, maan vahvistaminen on loppusuoralla ja parhaillaan käynnissä on maalämpökaivojen poraus sekä perustustyöt. Harjannostajaisia päästään viettämään noin vuoden kuluttua.

Kun kaikki on valmista, käynnistyy rakennuksen elinkaarimallin mukainen käyttöjakso. Ensimmäiset 20 vuotta tilojen huollosta ja kunnossapidosta vastaa YIT, ja sen jälkeen Vihdin historian ensimmäinen elinkaarihanke siirtyy kunnan vastuulle. Kaikkiaan rakennus tulee palvelemaan vihtiläisiä yhteensä noin 100 vuoden ajan.

–YIT:n toimitilarakentamisessa elinkaarihankkeet ovat erittäin merkittävässä roolissa, ja meillä on tälläkin hetkellä käynnissä noin 150 miljoonan euron edestä elinkaarikoulu- ja päiväkotihankkeita pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla. Tämä Etelä-Nummelan koulu on meille tärkeä hanke alueelliselta merkittävyydeltään, vaativuudeltaan ja tietysti myös investointiarvoltaan, kertoi tilaisuudessa YIT Suomi Oy:n pääkaupunkiseudun toimitilarakentamisen divisioonan johtaja Jarkko Pakkala.

–On hieno asia, että hankettamme on toteuttamassa kokenut elinkaarirakentaja. Elinkaarimallissamme hankkeen rakentaja vastaa myös rakennuksen ylläpidosta. Tällä varmistetaan se, että rakennus pysyy hyvässä kunnossa pitkään eikä yllättäviä korjausinvestointeja synny kunnalle, toteaa hankkeesta tekninen johtaja Matti Kokkinen.

Rakennuksen peruskivi muurattiin yhteisvoimin. Muurausvuorossa ovat Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola ja YIT Suomesta Mira Alatalo. (Kuva: Vihdin kunta)

Päiväkodit ja koulu aloittavat toimintansa alkuvuodesta 2024

Paikka, johon uusi koulu- ja päiväkotikeskus nousee, sijaitsee vain noin kilometrin päästä tulevasta Vihti-Nummelan juna-asemasta ja hyvistä raideyhteyksistä, joita Vihti on saamassa Turun tunnin junan myötä. Rakennuksen lähinaapureita ovat lisäksi urheilupuisto ja Aura Light Certos Areena sekä muut lähiseudun harrastuspaikat, Menestyjien puisto, Sepänpihan viihtyisä asuinalue sekä useat tulevina vuosina rakentuvat asuinkorttelit.

–Tänään peruskivensä saava rakennus on arvovalinta lasten ja nuorten kehityksen, oppimisen ja hyvinvoinnin puolesta. Rakennus tarjoaa parin vuoden kuluttua laadukkaat ja oppimista tukevat, muunneltavat tilat noin tuhannelle päivittäiselle käyttäjälle, Eerola iloitsi puheessaan.

Koulu- ja päiväkotikeskuksen rakentaminen Etelä-Nummelaan on ollut vireillä jo 2010-luvun alusta lähtien. Varsinaiset valmistelutyöt rakentamisen aloittamiseksi käynnistyivät kolme vuotta sitten, ja parhaillaan työn alla oleva rakennusvaihe starttasi tänä vuonna kesäkuussa. Rakennus valmistuu vuoden 2023 lopulla, ja uudet tilat otetaan käyttöön alkuvuodesta 2024.

Vihdin kunta

Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskus valmistuu vuoden 2023 lopulla ja uudet tilat otetaan käyttöön alkuvuodesta 2024. (Kuva: YIT Suomi Oy ja Arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy)