Valtakunnallinen Studentum Roadshow -koulutuskiertue pysähtyy Lohjalla tiistaina 23.10. ja Vihdissä keskiviikkona 24.10. Lokakuun alussa startannut kiertue tarjoaa nuorille tukea koulutukseen liittyvissä mietteissä ja auttaa heitä selvittämään vastausta kysymykseen ”Mikä minusta tulee isona?”.

– Yhteensä vierailemme kiertueen aikana noin 45 lukiossa, 2–3 varuskunnassa ja kaksilla koulutusmessuilla. Tuhansia kilometrejä siis vielä edessä, kertoo kiertueen projektipäällikkö Maija Etokari.

Kiertueen ajatuksena on herätellä opiskelijoita ja auttaa heitä opiskelupaikan valinnassa. Kiertueella laajennetaan nuorten käsitystä opiskeluvaihtoehdoista ja painotetaan, että polkuja on monia. Roadshow-lähettiläät Siiri Ahola ja Laura Mäntynen haluavat ennen kaikkea rohkaista ja tukea nuoria omien haaveidensa tavoittelussa.

– Kiertue on lähtenyt hyvin käyntiin, ja nuoret ovat kertoneet rohkeasti omista ajatuksistaan. Eniten odotan tulevilta kuukausilta juuri näitä kohtaamisia nuorten kanssa. Tietysti haluan myös auttaa ja jakaa tietoa esimerkiksi yhteishausta ja pääsykokeista, Ahola sanoo.

– Opiskelijat uskaltavat myös myöntää, jos heillä ei ole hajuakaan tulevasta. Odotan kovasti, että saamme Siirin kanssa omien kokemuksiemme kautta kevennettyä nuorten turhaa huolen taakkaa tulevaisuudesta. Uskon, että käymme inspiroivia keskusteluja puolin ja toisin, Mäntynen iloitsee.

Studentum.fi-koulutussivuston järjestämä kiertue on ollut menestys aiempina kuutena vuotena.

– Opinto-ohjaajat ovat olleet tyytyväisiä kiertueeseen, ja opiskelijat ovat kiitelleet saamastaan avusta. Studentum Roadshow on antanut lukemattomille nuorille uusia ideoita jatko-opintojen suhteen ja esitellyt entuudestaan tuntemattomia vaihtoehtoja, sanoo Etokari.