Lohja Lionesses vei Kultamaljan naisten amerikkalaisen jalkapallon 2-divisioonan finaalissa. Finaali pelattiin lauantaina 20.7. tukahduttavassa helteessä Virkkalan kentällä. Vastassa oli Lohja Lionessesille tuttu Hyvinkää Falcons, joka päihitettiin luvuin 44–24 (16–8). Lionesses on pelannut koko kauden vahvasti ja voittanut kaikki neljä peliään pelaajien loukkaantumisista huolimatta. Finaalipelistä sivussa oli useita pelaajia, muun muassa toinen joukkueen kapteeneista, Milla Salonen.

Voittoa juhlittiin riemukkaasti. (Kuva: Marja Perttilä)

Finaali oli jännittävä, mutta puoliajan jälkeen Lionesses alkoi pikkuhiljaa kuroa eroa Falconseihin. Kotiläksyt oli tehty kunnolla ja vastustajan pelistrategiaa oli opiskeltu tehokkaasti. Pelaaminen näytti ja tuntui hyvältä. Hyvinkääläiset taistelivat todella hyvin, mutta lopputulos oli kuitenkin selvä. Finaalin päättyessä ilon kyyneleiltä ei voitu välttyä Leijonattarien hypätessä toistensa kaulaan, huutaessa äänensä käheiksi ja shampanjan virratessa.

Lionesses kiittää valmennustiimiä, erityisesti päävalmentaja Marko (The Godfather) Vartiaista, yhteistyökumppaneita sekä vuorotta töitä paiskinutta Lionesses Crew’ta, jotka mahdollistivat tämän menestyksen. Ensikaudella on tarkoitus taas pelata naisten 1-divisioonassa, jossa pelataan 11 vs 11 pelimuodossa. Tätä varten joukkue pyrkii rekrytoimaan uusia pelaajia, joten mikäli laji kiinnostaa niin ota yhteyttä esimerkiksi Instagramissa tai Facebookissa, josta löydät joukkueen nimellä lohjalionesses.

Lohja Lionesses kohtasi finaalissa Hyvinkää Falconsin. (Kuva: Marja Perttilä)
Lohja Lionesses. (Kuva: Marja Perttilä)