Taekwondo SM 2 kultaa, 1 hopea ja 3 pronssi

Lauantaina SM-Viikkojen yhteydessä pidettiin Taekwondon SM-kilpailut. Mudo Lohjan joukkueen kolme kilpailijaa toivat 6 SM Mitalia kilpailuista.

Naam Suomalainen 16v, osallistui kolmeen alle 18-vuotiaiden kilpailusarjaan. Urakka alkoi henkilökohtaisella sarjalla, jossa hän otti ylivoimaisen pistevoiton kanssakilpailijoista. Tämä on hyvä suoritus tässä vaiheessa vuotta, koska nyt ollaan harjoittelemassa marraskuussa pidettäviin MM-kilpailuihin ja paras mahdollinen liikkuvuus ei ole ihan kohdillaan tässä kohtaan kautta.

Parisarjassa Mico Knutssonin kanssa he ottivat myös varmalla suorituksellaan sarjavoiton. Naam on valittu MM-kilpailuihin edustamaan Suomea myös parisarjassa Micon kanssa.

Naam urakka päättyi iltapäivän puolella alle 18-vuotiaiden tyttöjen ryhmäsarjaan. Ryhmä Naam Suomalainen, Tara Tuokko ja Jessica Iivarinen ottivat hopeaa. He jäivät vain 0,01 pistettä voittajaryhmän taakse.

Naam valittiin Juhannusviikolla MM-kilpailuun lähtevään joukkueeseen edustamaan Suomea. MM-kilpailut ovat marraskuussa Taipeissa, eli vielä on 5 kuukautta aikaa viimeistellä niitä elämänsä parhaita suorituksia.

Tuo vaatii paljon tekemistä monella osa-alueella. Liikkuvuus, voimantuotto, tasapaino, kokonaisvaltainen kehon hallinta ja vahva mieli joka vaatii myös hyviä hermoja stressitilanteessa. Lohjan Liikuntakeskus on myöntänyt Naamille harjoittelua varten stipendin, joka antaa hyvän mahdollisuuden harjoitella Tennarin liikuntatiloissa. Naam on syksyllä 9-luokalla peruskoulussa ja se antaa hyvää vastapainoa harjoittelulle. Koti, koulu ja harrastus ovat kaikki tärkeässä asemassa sulassa sovussa. Nyt kesällä Naam kerää MM-matkakassaansa myös metsässä poimimalla mustikoita, ja se on korvien välille myös hyvää harjoitusta, ertoo Vesa Suomalainen, joka on Naam henkilökohtainen valmentaja ja Mudon pääohjaaja.

Elvi Ollila 13v, osallistui henkilökohtaiseen 12-14 vuotiaiden tyttöjen sarjaan. Tyttöjen sarjassa oli kolme kierrosta ja ensi oli selvitettävä tie semifinaaliin. 5,80 olivat rajana semifinaaliin pääsemiseksi. Elvi menikin semifinaaliin 6 parhaan joukkoon pistein 6,03. Semifinaalikierrokselta selvisi finaaliin 5 kilpailijaa, ja sinne jatkui matka kolmanneksi parhailla pisteillä. Lohjan Taekwondoseuran Aino Kangasmaa jäi kovatasoisessa kilpailussa pisteille 5,60 jääden niukasti jatkopaikasta. Elvi on harjoitellut aikaisemmin Lohjan Taekwondoseuran liikesarjaryhmässä, jossa häntä valmensivat Jukka Teuronen ja Mika Turunen. Elvi siirtyi Mudo Lohjalle kesällä ja on harjoitellut Naam kanssa Vesa Suomalaisen ohjauksessa viimeisen kuukauden valmistautuen SM-kilpailuihin.

Vesa Suomalainen 50v, osallistui myös kahteen sarjaan ja toi molemmista pronssia.

– Olen keskittynyt pääosin harrastajien tukemiseen suunnittelemalla harjoituksia ja opettamalla lajia heille. Naam valmentaminen vie myös aikaa kymmeniä tunteja viikossa, joten olen tosi tyytyväinen suorituksiin. Taekwondo on kuitenkin laji, jossa opettajan täytyy myös osata itsekin asioita tehdä., sanoo Vesa hymyillen.

SM-kilpailut 2018 liikesarjat. Finaalien tulokset Lohjalaisten sarjoista

 

Kadetti 15-17-vuotiaat tytöt

Knutsson Mia, Espoo Hwarang Team, 6,85

Riuttala Helmi, Porin Taekwondoseura, 6,75

Ollila Elvi, Mudo Lohja, 6,31

Buuri Bella, Taekwondourheilijat 2011, 6,13

Kortelainen Aino, Taekwondourheilijat 2011, 5,92

 

Junior 15-17-vuotiaat tytöt

Suomalainen Naam, Mudo Lohja, 6,97

Tuokko Tara, Taekwondourheilijat 2011, 6,47

Iivarinen Jessica, Vihdin Taekwondoseura, 5,68

Kahlun Marva, Porin Taekwondoseura, 5,50

 

Parisarja 12-17 –vuotiaat tyttö/poika

Knutsson Mico /Suomalainen Naam, Espoo Hwarang Team / Mudo Lohja, 6,87

Riuttala Helmi /Järvenpää Joonas, Porin Taekwondoseura Ry, 6,55

Kopisto Methasit /Knutsson Mia, Espoo Hwarang Team / Taekwondourheilijat 2011, 6,51

Jürgens Alex /Hentunen, Victoria, Taekwondourheilijat 2011, 5,96

 

Ryhmäsarja 12-17 –vuotiaat tytöt

Quinones Sara /Riuttala Helmi /Knutsson Mia, EHT, Pori, TU11, 6,30

Suomalainen Naam /Tuokko Tara /Iivarinen Jessica, Mudo Lohja, TU11, Vihti, 6,29

Buuri Bella /Hentunen Victoria / Sarala Sofia, Taekwondourheilijat 2011, 5,90

 

Miehet yli 40 vuotiaat

Rejman Kim, Helsingin Taekwondoseura, 6,84

Huuskonen Matti, Espoo Hwarang Team, 6,20

Suomalainen Vesa, Mudo Lohja, 5,40

Mynttinen Antti, Korson Kaiku Taekwondo, 4,31

 

Yli 30-vuotiaiden ryhmät

Nukari Johanna /Saviauk Triin /Virtala Niina, Budokwai, EHT, Manse, 6,99

Rejman Kim /Aukio Jeppe /Kamphuis Robert, HTKD, Vihti, 6,15

Suomalainen Vesa /Mynttinen Antti /Huuskonen Matti, Mudo Lohja, Korso, EHT, 4,82

 

NAAM TIETOJA

https://www.mudo.fi/naam-suomalainen/

 

KILPAILUSIVUT

http://www.suomentaekwondoliitto.fi/sm-kilpailut/