Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävä selvittää kyselyn avulla Lohjan kylien asukkaiden tyytyväisyyttä ja toiveita liittyen kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluihin. Kokonaisuudessaan kysely kattaa Länsi- ja Keski-Uudenmaan kuntien kylät ja haja-asutusalueet. Tuloksia hyödynnetään kulttuuripalveluiden suunnittelussa.

Porvoon kaupungin koordinoima Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävä käynnistyi Itä-Uudellamaalla vuonna 2021. Hankkeen painopiste siirtyi tänä vuonna Länsi- ja Keski-Uudellemaalle.

Länsi-Uudenmaan kylien asukaskyselyyn voi vastata 30.6.2022 asti verkko-osoitteissa: https://forms.office.com/r/qTkAJZziHk. Halutessaan kyselyyn voi vastata paperilomakkeella Lohjan pääkirjastossa, lähikirjastoissa sekä kirjastoautossa. Kyselyn tulokset julkaistaan syksyllä.

–Vuosi sitten toteutimme vastaavan kyselyn Itä-Uudellamaalla ja saimme liki 600 vastausta sadasta eri kylästä. Toivomme nytkin, että mahdollisimman moni löytää hetken aikaa vastata kysymyksiin. Etenkin vapaamuotoiset vastaukset antavat arvokasta tietoa kuntien kulttuuritoiminnasta vastaaville. Myös tilapäisesti kylissä asuvat, kuten kesäasukkaat ja etätyöläiset voivat vastata. Toista henkilöä, esimerkiksi lasta, saa mielellään avustaa vastaamisessa, jos on tarvetta, sanoo Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävän koordinaattori Sari Hilska.

Vastaajien kesken arvotaan kolme kappaletta 50 euron arvoista lahjakorttia. Voittajat voivat

valita mielensä mukaan Lippu.fi-lahjakortin, jäätelöauton lahjakortin tai lahjakortin Uudellamaalla toimivaan taidelainaamoon tai museokauppaan. Arvonta suoritetaan heinäkuun alussa. Jos haluaa osallistua lahjakortin arvontaan, yhteystiedot tulee jättää kyselyn yhteydessä. Muussa tapauksessa kyselyyn voi vastata nimettömänä.