Kulunut vuosi on ollut vaikea erityisesti vanhuksille, jotka eivät ole pystyneet tapaamaan rakkaitaan yhtä paljon kuin normaalisti. Inkoon hoivakoteihin on kuitenkin saatu lisää iloa niin omistautuneen henkilökunnan, omaisten kuin paikallisten järjestöjenkin lahjoitusten ansiosta.

Vaahteramäen Reimari-osastolla kuuluu upeita säveliä Titanic-elokuvasta. Ne kuuluvat pianosta, jonka lahjoitti osastolle Jarna Bach-Othman. Piano kuulostaa hyvin kauniilta yhteisessä olohuoneessa. Inkoon seurakunta, päiväkodit ja useat muut paikalliset järjestöt ovat myös eri tavoin tuoneet iloa vanhusten arkeen.

–Olemme erittäin kiitollisia, sanoo hoivayksiköiden päällikkö Maritta Wasström.

Kissankulmassa seitsemän upouutta televisiota asennettiin äskettäin asukkaiden huoneisiin, jotta vanhusten elämä olisi miellyttävämpää aikana, jolloin sosiaalinen vuorovaikutus on rajallista.

–Minuun otettiin yhteyttä tässä asiassa Lions-klubin jäsenenä. Otin yhteyttä useisiin ihmisiin, ja Kerstin Karlbergin kautta lahjoitus järjestettiin Säästöpankkisäätiön rahoituksella, sillä säätiökin piti tätä hyvänä kohteena, Lions-klubin jäsen Henrik Wickström kertoo.

Vaahteramäen Reimari-osastolla soivat Jarna Bach-Othmanin osastolle lahjoittaman pianon sävelet.