Moni rahoittaa yhä useampia hankintojaan lainalla. Siinä missä aikaisemmin lainaa on haettu vain sellaisiin keskeisiin ja isoihin menoihin, kuten asunto ja auto, lainoja myönnetään nykyään myös veneisiin, häihin ja ihan vapaaseen kuluttamiseen. Viimeisin tunnetaan nimellä kulutusluotto, jossa siis lainaa haettaessa ei tarvitse erikseen eritellä sen käyttötarkoitusta.

Uudentyyppisten lainojen lisäksi on myös huomattava, että lainan hakeminen on helpottunut huomattavasti sitten vuosituhannen vaihteen: aiemmin piti mennä hattu kourassa pankinjohtajan luo ja selittää yksityiskohtaisesti melkeinpä koko elämäntarinansa. Nykyään riittää se, että on toimiva nettiyhteys ja tieto siitä, minkälaista lainaa on aikeissa hakea. On myös pidettävä mielessä se, että lainamarkkinat ovat laajentuneet Suomessakin melkolailla: perinteisten pankkien rinnalle ovat tulleet rahoituslaitokset, jotka tarjoavat vain lainoja eivätkä mitään muita pankkipalveluita.

Mihin tämä muutos on sitten johtanut? Kuluttajalla, eli lainan hakijalla, on entistä enemmän valinnanvaraa, mikä on yhtäältä hyvä asia, mutta toisaalta taakka. Kilpailun kiristyessä lainan myöntäjät ovat joutuneet tarjoamaan entistä parempia ehtoja lainoilleen: joustavampaa takaisinmaksuohjelmaa, parempaa asiakaspalvelua tai mitä tahansa muuta, joka saattaisi kiinnittää potentiaalisen lainanhakijan huomion. Huono puoli tässä suuressa tarjonnassa on se, että oikean lainan löytäminen on yhä useammin kuluttajan vastuulla.

Lainojakin voi vertailla

Perinteisesti suomalaiset ovat tottuneet vertailemaan sähkösopimuksia tai puhelinliittymiä, mutta lainoja voi vertailla samalla tavalla. Internetin tultua yhä keskeisemmäksi osaksi meidän kaikkien arkea onkin luontevaa, että lainoja vertaillaan netissä. Vertailuja varten on myös kehitetty ihan omia sivustoja, joissa vain vertaillaan lainoja eikä niinkään haeta niitä.

Lainojen vertailu on siinä mielessä tärkeää, että erilaisia lainoja on tarjolla monia ja useammalta tarjoajalta. Siksi pienet yksityiskohdat, joilla voi olla suuri vaikutus lainan kokonaiskustannuksiin takaisinmaksun aikana, saattavat jäädä hämärän peittoon. Kuten jo sanottu, kuluttajalla on yhä suurempi vastuu lainojen vertailussa – lainatarjouksen pyytäminen jo muutamalta pankilta saattaa kestää koko päivän ja sen jälkeen pitäisi vielä päättää, mihin vaihtoehtoon päätyy.

Helppovertailu.fi tekee työn puolestasi

Lainojen vertailuissa kovin työ on hakemusten täyttäminen ja sen jälkeen vastausten odottaminen. Tämän jälkeen ne pitäisi myös saada jotenkin vertailtavaan muotoon. Helppovertailu.fi on sivusto, joka tekee tämän puolestasi: sinun ei tarvitse kuin syöttää tietosi sivustolle ja Helppovertailu.fi hakee niillä erilaisia lainatarjouksia kymmeniltä mahdollisilta lainanmyöntäjiltä – yhdellä kerralla. Tämän jälkeen Helppovertailu.fi näyttää sinulle sopivia vaihtoehtoja, ja sinun pitää vain valita listasta itsellesi sopivat.

Helppovertailu.fi hakee sinulle aina edullisimmat lainat. Tämä ei aina tarkoita alhaisinta korkoa, sillä lainalla on myös muita sivukuluja, jotka laskutetaan sinulta siinä vaiheessa, kun alat maksamaan lainaa takaisin. Näitä ovat muun muassa avausmaksu, tilinhoitokustannukset ja mahdolliset asiakaspalvelun kustannukset.

Helppovertailu.fi laskee myös nämä kulut lainaasi mukaan ja näin saat paremman kuvan lainasi todellisista kustannuksista, eli paljonko rahoituslaitos oikeasti laskuttaa sinulta takaisinmaksun yhteydessä.

Kun teet lainojen vertailun Helppovertailu.fi:n kautta, et sitoudu yhtään mihinkään, ennen kuin olet valinnut sen rahoituslaitoksen, josta lainasi haluat ottaa. Kysyminenhän ei maksa mitään! Helppovertailu.fi takaa myös nopean vastauksen: saat listan erilaisista lainatarjouksista jo muutamassa minuutissa, ja sivusto kertoo avoimesti, kauanko mikäkin tarjous on voimassa. Kun olet valinnut itsellesi parhaiten sopivan lainan, ottaa Helppovertailu.fi-sivusto yhteyttä kyseiseen rahoituslaitokseen suoraan, mikä takaa mahdollisimman helpot ja vaivattomat lainaneuvottelut sinun ja lainanmyöntäjän välillä.

Helppovertailu.fi on apunasi lainaa hakiessasi juuri siinä hankalimmassa kohdassa: alussa. Vertailu on tehty nopeaksi ja helpoksi. Ja mikä parasta, itse vertailu ei maksa sinulle mitään.