Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

Länsi-Uudenmaan kilpailijoille menestystä ITF Taekwon-Don Euroopan mestaruuskilpailuista

taekwondo

ITF Taekwon-Don Euroopan mestaruuskisat käytiin Tallinnassa 23.4-29.4. Suomen joukkue lähti tavoittelemaan kultaa ja kunniaa 15 hengen joukkueella, joista 9 oli Länsi-Uudenmaan alueelta. Lohjaa edustivat kisoissa Päivi Mäkinen, Tina Mela ja Otto Saarinen. Karkkilaa edusti Rose Pakarinen ja Raaseporia edustivat Piu Miettinen, Juha Miettinen, Eva Hägg, Kurt Sundström ja Thomas Kalander.

Yksilöliikesarja kultaa saivat Tina Mela 1 dan ja Rose Pakarinen 2 dan. Piu Miettinen 4 dan, Juha Miettinen 4 dan ja Päivi Mäkinen 3 dan saavuttivat yksilöliikesarjoissa hopeaa. Yksilöotteluissa kultaa saavuttivat Eva Hägg -68 kg ja Tina Mela +75 kg sarjoissa. Yksilöottelussa hopeaa Päivi Mäkinen -75 kg ja pronssia saavutti Juha Miettinen +80 kg sarjassa.

Joukkueliikesarjassa Suomen joukkue vei voiton varmalla suorituksella, joukkueeseen kuuluivat Piu Miettinen, Päivi Mäkinen, Rose Pakarinen Ja Tiina Junnilainen. Joukkueottelussa naisten joukkue saavutti hopeaa, joukkueeseen kuuluivat Piu Miettinen, Eva Hägg, Rose Pakarinen ja Päivi Mäkinen. Miesten joukkueottelussa käytiin tiukka kamppailu ja lopuksi Suomen joukkue saavutti pronssia. Suomen joukkueeseen kuuluivat Juha Miettinen, Kurt Sundström ja Kaj Loman.

Otta Saarinen osallistui 1 dan junioreiden liikesarjaan ja teki loistavat suoritukset, mutta kärkisijat jäivät tällä kertaa saavuttamatta.

Kisoissa oli edustettuna 32 maata ja kilpailijoita oli yli 820.