Pankkiala käy parhaillaan läpi suurta murrosvaihetta, jonka taustalla ovat asiakaskäyttäytymisen muutos ja jatkuvasti kehittyvä teknologia investointivaateineen. Pankkien toimintaan vaikuttaa myös jatkuvasti laajeneva sääntely ja tiukentuneet vakavaraisuusvaatimukset, jotka lisäävät pankkiliiketoiminnan kannattavuuden merkitystä.

Perinteisten konttoreiden merkitys on vähentynyt samalla, kun henkilökohtaisten neuvotteluiden merkitys on lisääntynyt. Turvatakseen jatkossakin parhaat mahdolliset henkilökohtaiset asiantuntijapalvelut on Säästöpankki tehnyt päätöksen Aseman, Karjalohjan, Pusulan, Sammatin,
Saukkolan ja Virkkalan konttoreiden toimintojen ja palveluiden siirtämisestä Karkkilan, Kirkkonummen, Lohjan ja Nummelan konttoreihin vuoden 2019 loppuun mennessä.

Päätöksellä ei ole välittömiä henkilöstövaikutuksia, joten jatkossakin asiakkaan on mahdollista asioida tutun toimihenkilön kanssa. Pankissa panostetaan henkilöstön liikkuvuuteen, jolloin asiakkaan ei välttämättä tarvitse tulla pankkiin, vaan pankki voi tulla entistä useammin asiakkaan luo. Tämä varmasti helpottaa etenkin yrittäjien ja maatalousyrittäjien arkea, kun aikaa säästyy varsinaiseen elinkeinotoimintaan käytettäväksi.

Säästöpankin asiakkaat voivat hoitaa pankkiasioitaan jatkossakin monipuolisesti. Kaikissa neljässä konttorissa tulevat jatkumaan käteisen rahan palvelut. Ajanvarauksella palveluajat, maanantaista torstaihin kello kahdeksasta kahteenkymmeneen, ovat selvästi konttorin aukioloaikoja laajemmat. Tehtävällä järjestelyllä saadaan entistä enemmän neuvotteluaikoja iltoihin, ja jollain aikavälillä pankissa tullaan selvittämään asiakastarpeet ja toiminnalliset mahdollisuudet neuvontapalveluiden tarjoamiseen myös lauantaisin. Asiakkailla on jo jonkin aikaa ollut mahdollisuus hyödyntää verkkotapaamisia, joiden avulla voidaan palvella asiakkaita siellä, missä he kulloinkin tahtovat pankkiasiansa hoitaa.

Käteistä asiakkaat saavat edelleen Otto-käteisautomaateilta tai ostosten yhteydessä K-ruokakaupoista tai Neste K-liikenneasemilta. Talletukset onnistuvat TalletusOtto-automaatteja hyödyntäen. Säästöpankin asiakaspalvelu palvelee puhelimen ja chatin välityksellä maanantaista perjantaihin klo 8.00 – 22.00.