Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Viikkoa vietetään 15.11.–21.11.

Lohjalla toteutetaan monipuolista ohjelmaa viikon aikana lapsille, nuorille ja perheille.

Viikkoa juhlistetaan monin eri tavoin myös varhaiskasvatuksessa, kouluissa, nuorisotaloilla, kerhoissa – kaikkialla, missä lasten oikeudet toteutuvat arjessa!

Lapsen oikeuksien viikkoa juhlitaan tänä vuonna teemalla ”Mulla on väliä, sulla on väliä” – jokaisella lapsella on oikeus hyvään kohteluun.

Viikko huipentuu lapsen oikeuksien päivän tapahtumaan Lohjan torilla perjantaina 19.11. Aamupäivällä 9.30–10.30 on luvassa ohjelmaa alle kouluikäisille lapsille ja alakoululaisille, ja iltapäivällä kello 13.00–14.00 kouluikäisille ja nuorille.

Päivä alkaa klo 9.30 Lasten ääni -räpillä (Juha Koivuporras). Klo 9.45 Taikuri Bluffo tekee taikoja ja musisoi yhdessä kaupunginorkesterista tuttujen Kimmo Leppälän ja Ilkka Jorosen kanssa.

10.00 Professori TikTak ja aikakone ovat vierailulla Lohjan Teatterilta. 10.15 Lohjan Liikuntakeskuksen Taika-Pingviini tanssittaa lapsia.

Iltapäivällä klo 13.00 vuorossa on Laurentius-koulun 1.- ja 4.-luokkalaisten puhe lapsen oikeuksista ja “Lapsella on oikeus”-tanssi. 13.15 luvassa on Musiikkia maailmalta! (Pedro Aibéo, Kimmo Leppälä, Ilkka Joronen). 13.30 Lasten ja nuorten näkemyksiä ideaseinän annista (nuorisovaltuustosta Hilla Laukka ja Joel Kronqvist). 13.45 Tiktok-tanssi (Timea Hyökki)

Ohjelma on lapsia ja nuoria osallistavaa. Luvassa on siis liikuttavaa musiikkia, tanssia, ajatuksia lapsen oikeuksista sekä ideaseinän annin avausta. Tapahtumaa voi seurata myös Youtubesta Lohjan kaupungin kanavalta.

Tapahtumia viikon varrella

Nuorisotyöpaja Tuuma juhlistaa lapsen oikeuksien viikkoa jakamalla kierrätyskeskuksessa käyville lapsiasiakkaille yhden valinnaisen pehmolelun keskiviikkona 17.11.2021. Lohjan avoin varhaiskasvatus järjestää lasten oikeuksien päivän temppuradan Tennarissa perjantaina 19.11. kello 11.00–13.00 (osoite Rantapuisto 45).

Lapsen oikeuksien viikolla tapahtumia järjestetään myös seurakunnassa ja nuokkareilla.

Varhaiskasvatuksessa järjestetään perjantaina 19.11. Liikkuvat Pihat -tapahtumia kaupungin varhaiskasvatusta tarjoavissa yksiköissä. Lapset ovat päässeet itse suunnittelemaan liikunnallisia leikkejä yksikön pihalle ja saaneet kutsua mukaan läheisiään.