Motonet-myymälä aloitti Lohjalla syksyllä 2009. Motonet-korjaamojen ja rengashotellien ketjupäällikkö Marko Leskinen kertoo, että jo tuolloin suunnitelmissa oli muutto isompiin tiloihin, jos toiminta lähtee Lohjalla hyvin käyntiin. Muutto isompiin tiloihin tapahtui viime maaliskuussa ja liike avattiin 28.3. Muuttomatka ei ollut pitkä, sillä liike siirtyi tilasta toiseen Lempolan kauppapuiston sisällä.

–Kun muutetaan uuteen rakennukseen, on ollut tapana tuoda myös uusia palveluja. Lohjalla avattiin Motopesu, itsepalvelupesut toimivat tavaratalon kassalta tai Motomaatista ostetuilla poleteilla, Motolataus sähköautojen lataamista varten ja autokorjaamo Motonet-myymälän kylkeen. Korjaamo aloitti ensin Motonetin oman henkilökunnan vetämänä, mutta muutama viikko sitten meille tuli vinkki kiinnostuneesta yrittäjäkaksikosta, Leskinen kertoo.

Tuo kaksikko olivat Aleksander Polkko ja Jukka Ylikoski.

–Heillä on hyvä tausta markkinoinnista, asiakaspalvelusta ja autohuollosta. Tämä on ollut historian nopein yrittäjänvaihdoksemme. Tapasimme ensimmäisen kerran lokakuun alussa, kävimme muutamat neuvottelut ja 26.10. lyötiin kättä päälle, Leskinen kertoo.

Polkko ja Ylikoski aloittivat Lempolan autohuolto Oy:n yrittäjinä 2.11. Aloitus sujui jouhevasti, sillä tilat ja henkilökunta olivat jo valmiina.

–Lisärekrytointiakin on jo tehty ja palkattu yksi uusi pitkänlinjan ammattilainen. Meiltä löytyy nyt tuulilasiosaamistakin ja voimme korjata kiveniskemät ja tehdä tuulilasinvaihdot. Hiomme ja pinnoitamme myös ajovaloumpioita, jonka jälkeen ne ovat kuin uudet. Umpiot naarmuuntuvat, likaantuvat ja tummuvat ajan kanssa, jolloin valokuvio heikkenee.

Leskinen korostaa korjaamotoiminnan tehokkuutta.

–Meillä on seitsemän nosturia, kaupungin paras varaosavalikoima seinän takana ja rengashotelli.

Rengashotellille on jo löytynyt mukavasti asiakkaita.

–Asiakkaiden ei tarvitse kuin ajaa auto meille, ja huolehdimme kaikesta muusta. Renkaat vaihdetaan, pestään ja säilytetään viileässä ja valolta suojassa. Kerromme myös renkaiden kunnosta ja vaihtotarpeesta, Leskinen esittelee.

Motonetin pihasta löytyy myös Motomaatti, johon voi ajaa suoraan esimerkiksi mittausta, nesteiden lisäystä ja polttimoiden tai lasinpyyhkijöiden sulkien vaihtoa varten. Jos autossa on tarvetta isommille korjauksille, Motomaatista ohjataan korjaamon puolelle. Motomaatista löytyy mittauslaitteisto, jota kanta-asiakkaat voivat käyttää myös itsenäisesti ympäri vuorokauden.

Ensi kuun alusta lähtien Suomessa toimii 30 Motonet-korjaamoa, kun Salon uusi korjaamo aloittaa. Leskinen kertoo, että korjaamoista kuusi toimii Motonetin oman henkilöstön voimin ja loppuja vetää erillinen yrittäjä. Muutamalla yrittäjällä on parikin korjaamoa vedettävänään. Leskisen kokemuksen mukaan korjaamopalvelut ovat olleet tervetullut lisä Lohjalle. Hän toteaa, että moni korjaamo on avoinna vain arkena, mutta Lempolan autohuolto palvelee myös lauantaisin.

–Tämä on ollut oikea veto, sillä Lempolan kauppapuistossa käy kuhina iltaisin ja viikonloppuisin. Myös Salon korjaamo tulee olemaan auki lauantaisin.

Korjaamossa onnistuvat myös hybridi- ja sähköautojen korjaukset ja huollot. Niitä tekevät vain siihen koulutuksen saaneet henkilöt.

Motonetissä ollaan tyytyväisiä uuteen, monipuoliseen korjaamoon. (Kuva: Marko Leskinen, Motonet Oy)

Auto kuntoon talveksi

Autosta kannattaa huolehtia säännöllisesti, ettei matka tyssää yllättäen. Leskinen muistuttaa määräaikaishuoltojen tärkeydestä.

–Pelkkä öljynvaihto ei riitä. Esimerkiksi dieselautojen kohdalla kannattaa muistaa polttoainesuodattimen vaihto. Vanha suodatin voi jäätyä eikä polttoaine pääse enää suodattimen läpi. Auto pysähtyy siihen. Leskinen sanoo.

–Myös latausjärjestelmän ja akun kunnosta tulee huolehtia. Moni tykkää käyttää webastoa ahkerasti, mutta auton akkua pitää muistaa välillä myös ladata tai ajaa pidempi matka. Akku voi tyhjentyä myös siitä, jos auto vain seisoo paikoillaan viikon tai pari. Autoissa on nykyään niin paljon tietotekniikkaa, että se vie paljon virtaa.

Vuodenajan mukaisista toimenpiteistä kannattaa huolehtia. Marraskuu vaihtuu pian joulukuuksi ja ilmat viilenevät entisestään.

–Pakkanen on siitä kiva myyntimies, että se tuo viat esille. Moottorin lämmitykseen ja auton sisälämmittimeen kannattaa kiinnittää huomiota. Kun syksy jatkuu vaan, moni ei huomioi näitä asioita ennen kuin tulee se ensimmäinen kovempi pakkasaamu, jolloin auto ei käynnisty, lumiharja on hukassa ja cd-levyn kannella raaputetaan ikkunaa. Kannattaa myös tarkistaa, että ajovalojen polttimot ovat ehjät ja että lasinpesunesteessä on pakkasen kestoa, eikä pelkkää hanavettä. Talvirenkaiden kunnosta ei saa koskaan tinkiä! Leskinen listaa.

SMS