Lohjan Liikuntakeskus järjestää Liiku kesäksi kuntoon -kampanjan 1.3. – 31.3. Kampanjan tavoitteena on innostaa lohjalaisia sekä liikunnan että erilaisten liikuntamuotojen pariin.

–Kampanjan aikana uusia liikuntamuotoja voi kokeilla helposti ja edullisesti, kertoo liikuntamarkkinoija Tiia Luukkala Lohjan Liikuntakeskuksesta.

Aiempina vuosina liikunnan pariin on innostettu Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton Ui kesäksi kuntoon -kampanjan puitteissa.

–Ui kesäksi kuntoon oli todella suosittu. Se sisälsi uintia ja muuta vesiliikuntaa, kertoo valvoja-ohjaaja Jenna Söderström Lohjan Liikuntakeskuksesta.

Kyseistä kampanjaa ei kuitenkaan järjestetä tänä keväänä, joten Lohjan Liikuntakeskus päätti pistää pystyyn oman kampanjan. Sen puitteissa liikunnan pariin ovat tervetulleita sekä uudet tulokkaat että vanhat, tutut asiakkaat.

Tiia Luukkala (vas) ja Jenna Söderström kannustavat kokeilemaan rohkeasti uusia liikuntamuotoja.

Leimoja liikuntapassiin

Liiku kesäksi kuntoon -kampanjaan kuuluu liikuntapassi, johon kerätään leimoja. Passilla liikkumaan pääsee noin kolmasosalla normaalihinnoista. Passeja on kolme erilaista: viiden, kymmenen ja viidentoista kerran passit. Niihin on määritelty, millaisesta liikunnasta leimoja haetaan. Viiden leiman passi (10 €) sisältää 2 ryhmäliikuntakertaa, 2 vesiliikunta tai kuntosalikäyntiä ja yhden omatoiminen ulkoliikuntakerran. Kymmenen leiman passissa (20 €) on neljä ryhmäliikuntaa, neljä vesiliikuntaa, yksi kuntosalikäynti ja yksi omatoiminen ulkoliikuntakerta. Viidentoista leiman passissa (30 €) on viisi ryhmäliikuntaa, viisi vesiliikuntaa, kolme kuntosalikäyntiä ja kaksi omatoimista ulkoliikuntakertaa.

Ryhmäliikuntaan kuuluvat kaikki Lohjan Liikuntakeskuksen ohjatut ryhmäliikuntatunnit. Tuntitarjonnasta löytyy mm. lihaskuntojumppaa, lavista, venyttelyä, circuitia, kahvakuulatunti, sisäpyöräilyä, terve selkä -tunti, zumbaa ja bodypumpia. (Ilmoittautua tulee circuitiin, bodypumpiin ja vesipyöräilyy.) Söderström muistuttaa, että valikoimasta löytyy eritasoisia tunteja, joten liikkeelle voi lähteä rennommista, jos epäilee, riittääkö oma kunto vauhdikkaammille tunneille. Vesiliikunnaksi käy uinti, vesijuoksu ja ohjatut vesijumpat. Kuntosalikäyntejä taas voi kerätä Neidonkeitaan ja Tennarin kuntosaleilta. Omatoimisen ulkoliikunnan voi hyödyntää niin kuin itse parhaaksi kokee; esimerkiksi hiihtäen, kävellen, juosten, pyöräillen tai vaikka lumitöitä tehden. Luukkala ja Söderström muistuttavat, että monipuolinen liikunta kannattaa, sillä erilaisista liikuntamuodoista saa erilaisia hyötyjä, toiset esimerkiksi parantavat enemmän lihaskuntoa ja toiset taas kestävyyttä.

–Kampanjapassilla pääsee kokeilemaan vähän kaikkea ja testaamaan, mistä itse innostuu, Luukkala tiivistää.

Liiku kesäksi kuntoon -kampanjan aikana voi kerätä leimoja liikuntapassiin. Passin palauttaneiden kesken arvotaan lahjakortteja sekä aktiivisuusranneke.

Uusi potku liikunnan pariin

Kampanjan ajoittuu maaliskuulle, koska Liikuntakeskuksessa tiedetään, että silloin kaivataan tsemppausta.

–Tammikuussa aloitetaan liikuntaharrastuksia uuden vuoden lupausten myötä, mutta tässä vaiheessa innostus on osalla jo päässyt lopahtamaan ja tarvitaan uusi potku liikunnan pariin, Luukkala toteaa.

Kaikkien passin palauttaneiden kesken arvotaan lahjakortteja sekä aktiivisuusranneke. Lahjakortti voi olla Liikuntakeskuksen omiin palveluihin tai urheiluliikkeeseen. Passi tulee palauttaa huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Passin palautuksen yhteydessä voi myös ostaa itselleen uinteja, kuntosalikäyntejä tai ryhmäliikuntaa 20 % alennuksella ja näin jatkaa liikuntaharrastusta hieman tavallista edullisemmin maaliskuun jälkeenkin.

Liiku kesäksi kuntoon -passit ovat myynnissä Virkistysuimala Neidonkeitaan ja Sporttikeskus Tennarin kassoilla.

SMS