Tänään: 22.07.2024

Siinä missä miesten ja naisten joukkueet vielä harjoittelevat ja odottavat milloin nurmi alkaa vihertämään, juniorit avasivat kautensa jo kymmenettä kertaa järjestettävässä Snow Bowlissa. Järjestäjänä oli Vantaan TAFT, ja esimerkiksi allekirjoittanut on aloittanut ”uransa” pelaamalla 10-vuotiaana TAFT:ssa lippupalloa kultaisella 80-luvulla.

Snow Bowl X oli juniorijuokkueiden turnaus, jossa sekä U11, U13 ja U15 joukkueet ovat mukana. Lionsin juniorit muodostivat yhdessä Sipoo Bulldogsin junioreiden kanssa joukkueen nimeltä Knights. Joukkueilla ei ollut ennen turnausta kovinkaan montaa yhteistä harjoitusta alla, joten tunnelmat olivat vähintäänkin odottavaiset.

U13 aloitti turnauksen Helsinkiläistä ECG:tä vastaan. ECG on tunnettu juniorituotannostaan, ja tälläkin kertaa kokemus ja pelaajisto oli Knightsia edellä. Toni Mälkki rikkoi kuitenkin kuparisen Knightsin osalta jo ottelun alussa, joten onnittelut Tonille Leijonaperheen kauden ensimmäisistä pisteistä! Toisessa ottelussa vastassa ollut Turku Trojans oli myös liian kova vastus hieman loukkaantumisista kärsineelle ritaristolle.

U15 joukkue sai ensimmäiseksi vastaansa isäntäjoukkue TAFT:n. Kauden ensimmäinen peli näytti kauden ensimmäiseltä peliltä; virheitä sekä yksilö- että joukkuetasolla. TAFT puolestaan näytti hyvinkin valmiilta joukkueelta. Toisessa pelissä vastassa oli Turku Trojans. Viime vuonnahan Lionsin pelaajat pelasivat juuri Trojansin kanssa yhteisjoukkueessa, joten vastassa olevat tutut pelaajat aiheuttivat hieman jännitystä. Knights aloitti ottelun hyvin, ja tekikin maalin heti ensimmäisestä hyökkäysvuorosta. Tosin mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Knights teki virheitä ja Trojans käytti ne aina hyödykseen.

Snow Bowl X oli kuitenkin erinomainen harjoitus kesää kohden ja  mahdollisuus pelata joukkueina. Valmennukselle turnaus antoi arvokasta tietoa siitä missä ovat suurimmat kehityskohteet.

Ville Montonen, Lohja Lionsin viestintävastaava