Lohja Big Bandin äitienpäiväkonsertti Oodi äideille on svengaava kokonaisuus swing- ja latinrytmejä. Ohjelmisto on kunnianosoitus trumpetisti Clark Terryn mittavalle uralle ja konsertin solistina toimii itseoikeutetusti trumpettivirtuoosi Jukka Eskola. Eskolan lisäksi solistina kuullaan lohjalaissyntyistä Henriika Steidel, joka aloittaa samalla myös Lohja Big Bandin uutena taiteellisena johtajana. Äitienpäiväkonsertti esitetään sunnuntaina 8.5. klo 16.00 Laurentius-salissa.

– Olen soittanut bändissä 15-vuotiaana useamman vuoden ja saan kiittää orkesteria siitä, että olen nyt 30-vuotiaana ammattimuusikko ja Big Band -tuottaja. Olin ainoa alle 30-vuotias tuolloin orkesterissa ja soittaminen kokeneiden muusikoiden kanssa oli todella merkittävä käännekohta elämässäni.
Sain juuri myös 6kk työskentelyapurahan Taikelta 10-osaisen Big Band-teossarjan säveltämiseen, jonka sävellän Lohja BigBandille tilaustyönä. Teoksen osat kuvaavat Lohjan eri paikkoja ja haaveissa on konsertti tällä ohjelmistolla syksyllä 2023, kun sävellystyö on valmis, Steidel kertoo.