Tänään: 22.07.2024

Lionsin kausi aukesi lauantaina vieraspelillä Mikkeli Bouncersia vastaan. Oman haasteensa pelille antoi aikainen aloitusaika, aloituspotku annettiin klo 12:00. Täten urheat leijonat lähtivät matkaan aamuyön tunneilla. Peli itsessään oli tyypillinen kauden avauspeli, jossa molemmat joukkueet vielä hakivat yhteispeliä ja henkilökohtaiset virheet ja onnistumiset ratkaisivat voittajan. Loppunumerot 36-6 Bouncersin hyväksi kuvastavat hyvin sitä että aivan terävimmillään ei Lionsin puolustus lauantain ollut. Kotimatkalla puhjennut bussin rengas tuskin sekään nosti tunnelmaa kattoon asti.

Lionesses lähti sunnuntaina puolestaan kauden toiseen peliinsä. Kauden avauksessa kärsitty tappio Helsinki Wolverinesille oli pyyhitty pois mielistä, kun vastassa oli Porvoon Butchers. Peli alkoi katsojien kannalta viihdyttävästi, mutta valmentajien mielestä varmaankin vähemmän miellyttävästi. Molemmat joukkueet menettivät palloja virheiden seurauksena, mutta kumpikaan ei pystynyt kääntämään niitä aluksi pisteiksi. Lionesses onnistui tässä ensimmäisenä, ja sen jälkeen jalkaa ei nostettu kaasulta. Loppulukemat 6-38 kertovat aika hyvin myös pelin kuvan. Erityisen ilahduttavaa oli Lionessesin onnistumiset laajalla rintamalla sekä hyökkäyksen että puolustuksen osalta. Harva joukkue sarjassa pystyy tuottamaan tasapainoista uhkaa sekä juoksemalla että heittämällä. Tämän takia Lionesses on varmasti yksi sarjan vaikeimmista juokkueista vastustajan puolustukselle. Peli oli nähtävissä suorana myös Youtuben kautta, ja leijonaperhe kiittää reilua 300 katsojaa jotka katselivat peliä sitä kautta.

Tämän viikon lopulla onkin lohjalaisille luvassa kotipelejä. Sunnuntaina Lionessesin vieraaksi tulee Hyvinkää Falcons ja maanantaina Lions kohtaa Helsinki Wolverinesin. Sunnuntain peli alkaa klo 14:00 ja harvinaisempaa arkiherkkua on luvassa maanantaina klo 18:00 alkaen.

 

Ville Montonen, Lohja Lionsin viestintävastaava