Musiikkinäytelmä Loska on syntynyt Lohjan Yhteislyseon lukion opiskelijoiden yhteisprojektina eri oppiaineiden kursseilla. Opiskelijat ovat tehneet itse kaiken käsikirjoituksesta ja sävellyksistä lähtien. Lohjan teatterikentälle Loska tuo voimakkaan, raikkaan ja kantaaottavan tuulahduksen, josta näkyvät vahvasti nuorten ajatukset. Katsoja voi yllättyä kerran jos toisenkin siitä innosta, jolla nuoret ovat näytelmää työstäneet. Tuo into nimittäin näkyy ja välittyy katsomon perälle saakka. Tätä näytelmää ei kannata jättää väliin.

Loska kertoo vallankäytöstä, riippuvuudesta, manipuloinnista, vapaudesta, äidin rakkaudesta ja perheen merkityksestä. Tarinasta löytyy niin isoja teemoja, jännitystä, toivoa kuin rakkauttakin. Suuret teemat ja nuoret näyttelijät luovat teokseen koskettavan asetelman. Loska sijoittuu tulevaisuuden kuviteltuun maailmaan, mutta sen tapahtumat eivät ole ollenkaan kaukaa haettuja, päinvastoin ne herättävät miettimään niin historiaa kuin maailman tilannetta nyt ja tulevaisuudessakin.

Näytelmän tekemiseen on osallistunut kaikilta lukion vuosikursseilta yhteensä noin 60 koulun opiskelijaa sekä opettajia. Näytelmän on ohjannut teatteritaiteen ammattilainen Anna Rimpinen, joka on tullut lohjalaisille tutuksi mm. Vaahterateatterille ja JOKO-teatterille tekemistään ohjauksista. Katsojia on koskettanut esimerkiksi Rimpisen ohjaama Meidän aika -näytelmä, jossa hän toimi myös käsikirjoittajana ja näyttelijänä.

Loskan ensi-ilta on pe 10.5. klo 19.00. Muut esitykset: la 11.5. klo 17.00 ja su 12.5. klo 15.00 Esityspaikka: Laurentius-sali. Esitys kestää noin tunnin. Liput ennakkoon Lohjan ja Nummelan Prismoista, Lohjan matkailusta, Lohjan kaupungintalolta ja NetTicketistä.

Sotilaat (Mira Huuskonen (vas), Tuulia Vuorinen ja Helmiina Raninen) ottavat kiinni Valveen (Miikael Nuutinen).