Lohjalaiset saavuttivat 2. sijan Vetomiesrallissa. (Kuva: Pentti Tiainen)

 

Neste Rally Finlandin yhteydessä ajettava Vetomiesralli on vähän vanhemmille F-ryhmän autoille tarkoitettu kilpailu. Se ajettiin tänä vuonna 88 autokunnan kesken. Tämän ehkä arvostetuimman rallin voitosta, himoitusta vetomiestittelistä lähti ajamaan 2-vetoisia 53 autoa. Mukana olivat mm. LohUa:n PasiTiainen ja Pentti Tiainen ajokkinaan BMW 2,5 litran moorilla varustetulla 300 hv autolla.

Kilpailu ajettiin samoilla erikoiskokeilla kuin MM-ralli, tosin lyhyempänä. Kilpailu alkoi perjantai-iltana Jyväskylän keskustassa järjestetyllä harjun erikoiskokeella, jossa kilpailijapari oli 5s 2,5 sek voittajalle jääneenä. Lauantai ajettiin viisi erikoiskoetta, joista kaksi kahteen kertaan. Tiaisten sijoitukset vaihtelivat 2-4 sijoilla. Ennen viimeistä ek:ta he olivat sijalla 4, mutta viimeinen ek meni loistavasti ja loppusijoitus oli Vetomieskilpailun 2 sija. Voittoon ajoi Vesa Hirvonen väkivahvalla ( 360hv) BMW-autolla.

Yleisöä mahtavassa kesäkelissä oli paikalla todella paljon, ja kannustus valtaisaa. Lohjalaispari haluaa kiittää yleisöä, jota oli saapunut paikalle paljon Lohjaltakin sekä kiittää erityisesti huoltomiehiä ja sponsoreita: Gemagro, Kuljetus Hänninen Oy, Pihapalvelu Pihlainen, Asbestisaneeraus Lahdelma, Lohjan Laakeri ja Tarvike ja Car-Aitta, jotka mahdollistivat tämän mahtavan saavutuksen.