Toimittaja

Lohjalla mahdollisia altistumisia koronavirukselle Perttilän koulun jalkapallokentällä

koronavirus

Perttilän koulun jalkapallokentällä lauantaina 17.4.2021 kello 18.00 – 20.00 välisenä aikana oleskelleet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle sillä paikalla on tartuttavuusaikana ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö.

Lohjan tartuntatautiyksiköllä ei ole tietoa kyseisenä ajankohtana Perttilän koulun jalkapallokentällä olleista. Näin ollen pyydämme siellä kyseisenä aikana aikaansa viettäneitä henkilöitä kiinnittämään erityistä huomiota koronavirusinfektion oireisiin, joita voivat olla esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Mikäli huomaat vähäisiäkin koronavirustartunnan oireita ja epäilet saaneesi tartunnan, ota nopeasti yhteys terveydenhuoltoon, virka-aikana omalle terveysasemalle 044 369 2901, muuna aikana palvelee päivystysapu puh.116117. Lisäksi voi tehdä sähköisen koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Mikäli saat puhelimeen asennetun Koronavilkku-sovelluksen kautta altistumisilmoituksen, hakeudu koronatestiin. Lisäksi suosittelemme kaikille Koronavilkku- sovelluksen kautta altistumisilmoituksen saaneille omaehtoista karanteenia. Suositus koskee myös negatiivisen testituloksen saaneita ja rokotettuja.

Muistutamme edelleen, että tässä vaiheessa suositellaan lähikontaktien välttämistä. Oireisena tule lähteä kodin ulkopuolelle yleisiin tiloihin, kouluun, työpaikalle, kyläilemään ja harrastuksiin. Oireiden alettua tulee hakeutua pikaisesti koronatestiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä sekä käyttää kasvomaskia.

Lohjan kaupunki