Lohjalla on tapahtunut mahdollinen altistuminen koronavirukselle sekä Neidonkeitaassa että Lohjan pääkirjaston Järnefeltinsalissa.

Lohjan Virkistysuimala Neidonkeitaassa on ollut perjantaina 22.10. klo 14.30–16.30 tartuttavuusaikana myöhemmin koronapositiiviseksi todettu henkilö. Hän on viettänyt aikaa useilla hallin altailla sekä naisten pesu- ja pukutiloissa.

Lohjalla pääkirjaston Järnefeltinsalissa on ollut Kivikierros-hankkeen esittelytilaisuudessa torstaina 21.10. klo 18.00 alkaen tartuttavuusaikana myöhemmin koronapositiiviseksi todettu henkilö.

Paikalla samaan aikaan olleet ovat saattaneet altistua koronavirukselle. Heitä suosittellaan seuraamaan korostetusti infektio-oireita ja hakeutumaan hyvin matalalla kynnyksellä koronatestiin. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Erityisen tärkeää on huomioida, ettei oireisena lähdetä kodin ulkopuolelle kouluun, työpaikalle tai harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja pitää turvavälejä. Mikäli turvavälien pitäminen ei onnistu, suosittellaan edelleen kasvomaskin käyttöä erityisesti julkisissa tiloissa, joissa on paljon ihmisiä koolla.

Jos epäilet saaneesi tartunnan, varaa aika koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. On tärkeää, että kaikki koronavirusepäilyt tutkitaan laboratoriotestillä. Tarvittaessa ota yhteys oman kuntasi koronaneuvontaan. Jos sinulla todetaan koronavirusinfektio, on tärkeää selvittää, mistä olet saanut tartunnan ja ketkä ovat mahdollisesti saaneet sinulta tartunnan. Tätä jäljitystyötä tehdään jatkotartuntojen tunnistamiseksi ja epidemian leviämisen estämiseksi.

Lohjan pääkirjaston Järnefeltinsali ja Neidonkeidas jatkavat toimintaansa normaalisti ja niissä on tehty asianmukaiset toimenpiteet terveysturvallisuuden takaamiseksi.