Lohjan varhaiskasvatustarjonta monipuolistuu tammikuussa 2019, kun Pilke päiväkodit Oy avaa  musiikkipainotteisen päiväkoti Marakassin Lehtolankaareen uudisrakennukseen.
Pilke musiikkipäiväkoti Marakassissa on 60 päivähoitopaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille. Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.
– Olemme iloisia saadessamme uuden jäsenen Pilke-perheeseen. Lohjan musiikkipäiväkoti Marakassissa arki muodostuu laulusta, naurusta ja yhteisestä rytmistä. Sävelet siivittävät lapset liikkumaan, rentoutumaan ja taiteilemaan, kertoo Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen.
Pilke musiikkipäiväkoti Marakassi on yksityinen päiväkoti, joihin haetaan palveluseteliä Lohjan kaupungilta. Päiväkodin päivähoitomaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.
Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 99 päiväkotia ympäri Suomen. Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa leikkii ja kasvaa noin 6200 lasta ja yritys työllistää noin 1100 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilke päiväkotien laatulupaus on – parasta oppia pienelle!