Lohjalaisten oma roskienkeruupäivä pidetään torstaina 3.5.

 

Roskienkeruutalkoiden kautta jokainen voi tehdä oman panoksensa yhteisen ympäristön hyväksi.

 

Kevätaurinko houkuttelee ihmiset ulos nauttimaan lämpenevistä ilmoista ja ympäröivästä lähiluonnosta. Talven jäljiltä paljastuu kuitenkin vuosittain paikkoja, jotka ovat päässeet edellisten talkoiden jäljiltä roskaantumaan ja kaipaavat siten siistimistä.

Lohjalaisten yhteinen roskienkeruupäivä on tänä vuonna torstai 3.5. Viime vuonna talkoot onnistuivat tuttuun tapaan hienosti, sillä useat asukasyhdistykset, koulut, päiväkodit ja asukkaat ovat ottaneet maahan heitettyjen roskien siivoamisen omaksi sydämen asiakseen ja olleet kantamassa vastuuta yhteisen ympäristön siistinä pysymisestä.

Tänä vuonna on tavoitteena jatkaa entiseen malliin ja aktivoida mahdollisimman paljon ihmisiä mukaan tähän yhteiseen siivoustapahtumaan. Ympäristön siisteys on ilo jokaisen silmille ja yhdessä talkoilemalla voi tutustua paremmin oman lähiseutunsa asukkaisiin.

Roskatalkoilla lisää yhteisöllisyyttä ja yhteistä hyvinvointia

Siivoustempausta ei ole tarkoitettu kiinteistöjen jätteenkuljetukseksi, vaan tarkoituksena on kerätä roskia Lohjan kaupungin yleisiltä alueilta, kuten kevyenliikenteenväyliltä, puistoista, viheralueilta, ulkoilureiteiltä, uimarannoilta, urheilukentiltä, toreilta, lähiliikuntapaikkoilta, leikkipuistoista ja koulujen, päiväkotien ja muiden kaupungin kiinteistöjen pihoilta.

Lohjan kaupunki huolehtii ainoastaan omilta alueiltaan siivottujen jätteiden pois kuljettamisesta. Muilla alueilla siivoamisesta ja jätteiden pois kuljettamisesta on aina sovittava maanomistajan kanssa.

Kaikki mukaan huolehtimaan yhteisestä ympäristöstämme!

Lohjan kaupunki haastaa kaikki mukaan reippaaseen meininkiin puhdistamaan kaupunkimme julkisia alueita roskista. Mukaan talkoisiin toivotaan alueen asukkaita, yhdistyksiä, järjestöjä ja yrityksiä. Lohjan ympäristönsuojelu toivoo, että yritykset innostuvat siivoamaan myös omia piha-alueitaan ja huolehtivat keräämänsä roskat omiin jäteastioihinsa tai omalla kustannuksellaan suoraan Rosk’n Rollin jäteasemille.

Siisteys on meistä jokaisesta kiinni – innokkaita talkoomiehiä, -naisia ja -lapsia tarvitaan

Ilmoita Lohjan kaupungin ympäristönsuojeluun Saara Koivumäelle (saara.koivumaki(at)lohja.fi, puh. 044 374 0374) tai Susanna Komulaiselle (susanna.komulainen(at)lohja.fi, puh. 044 374 0773) tai asiakaspalvelukeskukseen (asiakaspalvelukeskus(at)lohja.fi, puh. 019 369 4300), mikä alue aiotaan siivota sekä mahdollisimman tarkasti kerättyjen jätesäkkien/roskien noutopaikka. Talkooryhmän yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero sekä ryhmän koko tulee myös ilmoittaa.

Talkoisiin voi osallistua yhtä hyvin isossa ryhmässä kuin itsenäisesti ja pienimuotoisesti, mutta ilmoitusta toivotaan joka tapauksessa, jotta tiedetään, kuinka moni todella on mukana talkoilemassa. Jokainen osallistuja on tärkeä, ja yksikin roska pois luonnosta on askel parempaan!

Kerätyt roskat jätetään erikseen sovittuun, sopivaan paikkaan, josta ne ovat helposti noudettavissa. Jätesäkit tulee sulkea ja tarvittaessa merkitä. Mahdolliset vaaralliset jätteet (ongelmajätteet) tulee pitää erillään muista jätteistä.

Jos ei ehdi osallistua tarkoisiin varsinaisena roskienkeruupäivänä, voi sen tehdä viikolla muunakin päivänä ja vielä viikonlopun 4.5.-6.5. aikana.

Lohjan kaupunki tarjoaa jätesäkit sekä niiden poiskuljetuksen

Talkooryhmät ja yksittäiset asukkaat saavat ajalla 23.4.-3.5. hakea jätesäkkejä kaupungintalo Monkolan asiakaspalvelukeskuksesta (Karstuntie 4) asiakaspalvelun aukioloaikoina (ma-to klo 8-16, pe ja aattopäivät klo 8-15). Lisäksi jätesäkkejä on noudettavissa Karjalohjan nuorisotalo Katulampusta osoitteesta (Keskustie 46) ja kylätalo Kehrästä osoitteesta (Keskustie 23) sekä Saukkolan ja Pusulan kirjastoista (Kauppakuja 3 ja Marttilantie 3A) kirjastojen aukioloaikoina. Otathan säkkejä mukaasi vain tarvitsemasi määrän.

Kerätessäsi roskia tuotat ympäristöön siisteyttä, joka merkitsee turvallisuutta eläimille ja ihmisille. Lähde mukaan edistämään ympäristösi hyvinvointia ja huomaamaan, miten hyvän olon talkoilusta voi saada myös itselleen!

Roskien poimimisen ei tietenkään tarvitse jäädä vain yhteen päivään vuodessa, vaan sen voi ottaa säännölliseksi hyväksi tavaksi vaikka Roska päivässä -liikkeen tapaan. Mitä vähemmän roskaa luonnossa on, sitä vähemmän sitä sinne myös heitetään.