Kirjastojen omat lukuhaasteet ovat nousseet suureen suosioon Helmet-lukuhaasteen vanavedessä ja nyt Lohjan kaupunginkirjasto julkaisee oman lukuhaasteensa 8.2.2020 Lainan päivän kunniaksi. Lukuhaaste on leikkimielinen haaste, jossa tavoitteena on vuoden 2020 aikana lukea 20 kirjaa annettujen haastekohtien avulla.

Lukuhaaste on tarkoitettu kaikille ja sen tavoitteena on innostaa monipuoliseen lukemiseen. Haasteessa on siis kaksikymmentä kohtaa, joiden avulla haasteeseen osallistuja etsii itselleen erilaista luettavaa. Osa haastekohdista liittyy kirjan kanteen tai nimeen ja osa kirjan sisältöön. Yhdessä haastekohdassa esimerkiksi kannustetaan lukemaan sellaista genreä, jota ei yleensä tule luettua.

Jos jokin haastekohdista tuntuu hankalalta, kirjaston henkilökunta auttaa mielellään sopivan kirjan etsinnässä. Pääkirjastosta löytyy myös pitkin vuotta kirjanäyttelyitä eri haastekohtiin liittyen. Lisäksi suosittelemme seuraamaan Lohjan kaupunginkirjaston sosiaalista mediaa, kuten Facebook- ja Instagram-tilejä. Näihin keräämme vuoden aikana erilaisia vinkkejä kirjaston kaikilta osastoilta. Omia kokemuksia lukuhaasteesta ja kirjavinkkejä voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa (#lohjanlukuhaaste).

Tarkempia tietoja haasteesta ja haastekohdat löytyvät Lohjan kaupunginkirjaston verkkokirjastosta osoitteesta lukki.finna.fi ja Lohjan kaupunginkirjastoista sekä kirjastoauto Saimasta, joista voi noutaa oman Lukuhaaste-lomakkeen.