Vuoden tauon jälkeen loppiaisena 2022 soivat jälleen iloiset Strauss-sävelet Finlandia-talossa. Kotimaisin voimin jo 20 vuotta tuotettuja konsertteja johtaa edelleen kapellimestari, säveltäjä Atso Almila. Nyt hänellä on ensi kertaa loppiaisen Strauss-konserteissa johdettavana maineikas Lohjan kaupunginorkesteri. Ammattilaisten rinnalla musisoi edelleen joukko Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesterin nuoria lahjakkuuksia.

–Olemme hyvin tyytyväisiä, että yhteistyömme Strauss-konserttien järjestäjien kanssa jatkuu tässä uudessa konseptissa. Opiskelijoille on tärkeää saada mahdollisimman monipuolista esiintymiskokemusta, myös ammattilaisorkesterien kanssa, sanoo Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hilden.

–Vuonna 1964 perustettu Lohjan kaupunginorkesteri on monen huippukuoron ja tähtisolistin luotto-orkesteri, muun muassa Jose Carreras, Placido Domingo, Rolando Villazoni,  Andrea Boccelli sekä Il Divo -tenorit ovat esiintyneet Lohjan kaupungin orkesterin kanssa. Ohjelmistossaan Lohjan kaupunginorkesteri liikkuu sujuvasti Marzi Nymanin rytmeistä Peter Maxwell Daviesin oopperaan ja barokista kevyempään musiikkiin. Strauss-dynastian musiikki istuu tähän seuraan erittäin hyvin, orkesterin intendentti Heidi Ketola toteaa.

–Meillä on ollut hyvä yhteistyö Sibelius-Akatemian kanssa Strauss-konserttien alusta asti eli yli 20 vuotta. Nyt mukaan tulee uusi dimensio, kun vakiintunut ammattilaisorkesteri ja uransa alkuvaiheessa olevat opiskelijat löytävät yhteisen sävelen, tuottaja Patrick Lagus kuvailee uutta vaihetta Strauss-konserttien tarinassa.

Solisteina loppiaisaattona, keskiviikkona 5.1.2022 ja sitä seuraavan loppiaispäivänä ovat ratsastava pohjalaissopraano, oopperalaulaja Mari Palo ja kolmannen polven oopperalaulaja, baritoni Kristian Lindroos, joka on menestynyt sekä oopperan että liedin esittäjänä. He esiintyvät myös Lohjan Laurentius-salissa perjantaina 7.1.2022 ensi kertaa soivassa Strauss-konsertissa.

Ensimmäinen Patrick Laguksen tuottama Strauss-konsertti esitettiin 1.1.2001 täydelle Messukeskus-salille. Menestys osoitti että tapahtumalle oli tilaus. Ja siitä kehittyikin yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä alkuvuoden kulttuuri- ja seurapiiritapahtumista. Konserttisali vaihtui parin vuoden kuluttua juuri korjattuun Kansallisteatteriin ja sieltä vuonna 2012 Finlandia-taloon, jonka viimeisiksi konserteiksi Strauss-konsertit tällä erää jäävät ennen rakennuksen suurta peruskorjausta. Korvaavasta konserttisalista käydään parhaillaan neuvotteluja.

Lippuja saa TickerMasterin kautta.