Lohjan matkailun kesään kuuluu olennaisesti kesätyöntekijöiden ilmestyminen matkailun asiakaspalveluun. Kesätyöntekijät työskentelevät kesäkuusta elokuuhun pääosin matkailun toimipisteessä (Laurinkatu 50). Toripäivinä matkailun kesätyöntekijöitä tapaa ajoittain myös Lohjan torilla kiertelemässä. Kesätyöntekijät ovat tänä vuonna Veera Purontakanen ja Helinä Väinänen. Purontakanen on Lohjan lukiosta juuri kirjoittanut ylioppilas, joka jo tullut asiakkaille tutuksi matkailusta jo viime kesältäkin. Väinänen on juuri Irlannista opiskeluvaihdosta Lohjalle palannut, Haaga-Helian matkailualan AMK-opiskelija. Palvelukielinä kesällä ovat suomen lisäksi ruotsi, englanti, saksa, ranska ja espanja.

Kesätyöntekijät Veera Purontakanen (vas) ja Helinä Väinänen. (Kuva: Minna Ermala)

Lohjan kesän matkailutarjontaa värittävät kesäteatterit eri puolilla Lohjaa, Lohjan oppaiden vetämät kulttuurikävelykierrokset torstai-iltaisin sekä uutena konseptina alkavat tiistai-illan iltatorit heinäkuussa Lohjan torilla. Tämä lisäksi kulttuuripuolelta löytyvät mm. Lohjan museon näyttelyt, Sammatin kohteet ja tapahtumat, Karjalohjan Koivu ja Tähti -festivaali, Sirkusfestivaali Pusu Töllin Myllyllä, kamarimuusikin konserttisarja Omenapuun varjossa eri puolilla Nummi-Pusulaa sekä Lohjan kylillä kesätoreja ja iltamia. Matkailusta saa vinkkejä myös uimarantojen ja ulkoilureittien löytämiseksi ja tietysti Lohjan matkailukartta on tehty viidellä kielellä (suomi, ruotsi, englanti, saksa ja venäjä). Kesän viikko-ohjelma on tehty suomeksi ja englanniksi. Matkailusta voi ostaa mm. matkamuistoja, kulttuurikävelykierrosten ja Tytyrin Elämyskaivoksen yleisökierroslippuja, Lohjan Teatterin syksyllä ohjelmistoon tulevan näytelmän lippuja sekä Lohjan kaupunginorkesterin konserttien lippuja. Matkailusta löytyy myös Lohja- postikortteja. Kesän tapahtumista matkailun järjestämänä on tulossa Lohjan keskustaan perinteinen Laurinpäivä 10.8. jossa valitaan jo 35. Lauri.

Matkailun toimitilassa voi käydä ihailemassa talven aikana tehtyjä paikallisen taiteilijan Milja Viljamaan MiljArt maalauksia. Maalaukset on tehty suoraan seinäpintaan ja maisemia on kaksi. Toinen on Paavolan tammesta ja toinen Lohjanjärveltä siluetti kaupungin suuntaan. Maalauksissa on käytetty taiteilijan vapautta tuoda kohde värikkäänä ja vauhdikkaana esille.

Visitlohja on käynnistänyt sosiaalisessa mediassa Lähilomahaasteen. Lähilomahaasteessa haastetaan kaikki matkailemaan omalla kotiseudulla ja tutustumaan paremmin kotiseudun kohteisiin ja palveluihin. Lähilomahaaste löytyy Facebookista, kun kirjoittaa Lähilomahaaste. Kotimaan matkailu on nyt hyvässä nosteessa ja pyrimme vastaamaan Lähilomahaasteella tähän omalta osaltamme, matkailusta kerrotaan.

Lohjan matkailu on avoinna kesä-elokuun ma-pe kello 9.00–17.00 ja lauantaisin kello 10.00–15.00. Matkailutoimisto sijaitsee osoitteessa Laurinkatu 50 katutasossa. Lisätietoja Lohjan Matkailusta: tourist@lohja.fi tai 044 369 1309.

Milja Viljamaa on tehnyt maalauksia matkailun toimitilaan. (Kuva: Helena Kontio)