Lohjan Kaupunki yhteistyössä OP Ryhmään kuuluvan Pivo Wallet Oy:n kanssa toi pe 25.5. lohjalaisten vuokrattavaksi neljä uutta Renault Zoe –täyssähköistä yhteiskäyttöautoa. Autot voi helposti vuokrata 8 euron tuntihintaan OP Kulku -sovelluksen kautta. Fortumin operoimat yhteiskäyttöautojen latauspisteet sijaitsevat OP Länsi-Uusimaan Lohjan ja Nummelan konttoreiden yhteydessä sekä Lohjan kaupungintalo Monkolan pihalla. Lisätietoja käytöstä ja varaamisesta lohja.fi/sahkoauto.

 

Lohjan kaupunki kehittää liikkumisen palveluita

-Lohja haluaa olla kärkijoukoissa kehittämässä uusia liikkumisen palveluita. Tarvitsemme autoja kaupungin palveluiden järjestämisessä, mutta tällä mallilla voimme tarjota niitä muina aikoina lohjalaisten käyttöön. Tässä kokeilussa saamme arvokasta tietoa siitä, millaista tarvetta yhteiskäyttöautoille Lohjalla voisi olla. Samalla liikkumisemme muuttuu sähköautojen myötä ympäristöystävällisemmäksi, joka on meille hiilineuraalisuuteen tähtäävänä kuntana tärkeää, kertoo Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula.

Lohjan kaupunki kannustaa myös työntekijöitään käyttämään sähköisiä yhteiskäyttöautoja.

OP Ryhmä vahvasti mukana yhteiskäyttökokeilussa

Yhteiskäyttöiset autot mahdollistavat liikkumisen vapauden myös ilman omaa autoa ja jaettuina resursseina autot palvelevat useampia liikkujia. Yhteiskäytössä olevien autojen hyöty on jakaa järkevästi autojen kiinteitä kuluja ja hyödyttää työntekijöitä sekä ympärillä asuvia.

-OP Ryhmä on aina ollut tiiviisti mukana ihmisten ja yritysten arjessa, ja siellä haluamme olla tulevaisuudessakin. Tarjoamamme vakuutukset ja rahoitus ovat mahdollistaneet osaltaan turvallisen ja huolettoman liikkumisen. Uudet liikkumisen palvelut antavat mahdollisuuden valita sopivat ja monipuoliset liikkumisen ja autoilun ratkaisut, ilman omistamisen huolia, kertoo toimitusjohtaja Jarmo Viitanen OP Länsi-Uusimaasta.

-Lohjan yhteiskäyttöautot ovat kaupunkilaisten sekä matkailijoiden käytössä. Lisäksi OP Länsi-Uusimaan ja Lohjan kaupungin toimihenkilöillä on mahdollisuus varata autoja työajoihin. Yhteiskäyttöauto varataan omaan käyttöön OP Kulku -sovelluksesta. Sovellus tekee autojen yhteiskäytöstä helppoa, sillä sekä auton varaaminen, ajon laskutus, auton lataustason tarkistaminen ja ovien avaaminen tapahtuvat sen avulla, kertoo toimitusjohtaja Tuomas Tyrsky Länsi-Uudenmaan OP-Kiinteistökeskus Oy LKV:stä.

OP Ryhmän strategia tähtää siirtymiseen finanssitoimijasta kohti monialaista palveluyritystä. Yksi OP:n uusista painopistealueista on liikkuminen. Yhteiskäyttöautoilu on nouseva trendi Suomessa ja maailmalla, joten tämä on tärkeä OP:n strategian mukainen uusi avaus. OP haluaa olla ratkaisemassa asiakastarpeita liikkumisen saralla myös tulevaisuudessa.

Ketkä voivat vuokrata yhteiskäyttöauton?

Täyssähköisen yhteiskäyttöauton voi vuokrata jokainen vähintään B-ajokortin omistava henkilö. Toistaiseksi ajo-oikeudestaan käyttäjä vakuuttaa sovelluksessa hyväksyessään käyttöohjeet. 

Yhteiskäyttöauton varaus ja käyttöönotto

Autoa hallitaan OP Kulku- mobiilisovelluksella, jonka avulla auton pystyy varaamaan. Sovellusta käytetään myös auton ovien avaamiseen ja lukitukseen. Huomioithan, että sovelluksen käyttö vaatii Android tai iOS puhelimen. Pääset lataamaan sovelluksen Google Playsta tai App Storesta nimellä ”OP Kulku”. Pivo Wallet operoi yhteiskäyttöautokokeilun toimintaa.

Yhteiskäyttöautojen latauspisteet sijaitsevat OP Länsi-Uusimaan Lohjan ja Nummelan konttoreiden yhteydessä sekä Lohjan kaupungintalo Monkolan pihalla. Sähköautojen lataukseen voi hyödyntää lisäksi Fortumin Charge & Drive verkostoa.

Vuokrauksen hinta

–       8 € / h

–       50 € / vrk

Näin helppoa yhteiskäyttöauton vuokraaminen on: 

1. Avaa sovellus puhelimellasi ja varaa auto haluamaksesi ajaksi.

2. Hae auto omalta latauspaikalta (valkoinen Renault Zoe)

3. Auton ovet avataan ja suljetaan aina kännykkäsovelluksella. Avainta ei ole.

4. Palauta auto samaan paikkaan kuin mistä sen otit.

Mikäli autonvuokrauksessa tulee ongelmia, soita palvelunumeroon, joka on auki 24/7, puh. 0100 0550.