Tänään: 22.07.2024

Toimittaja

Lohjan seurakunnan toiminnan rajoitukset jatkuvat

koronavirus, seurakunta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Espoon hiippakunnan tuomiokapituli ovat antaneet 19.2.2021 rajoituksia ja suosituksia. Näillä rajoituksilla korvataan aiemmat 28.2. asti ulottuneet päätökset.

Jumalanpalvelukset vietetään sunnuntaisin klo 10.00 Lohjan Pyhän Laurin kirkossa ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Nämä sanajumalanpalvelukset radioidaan klo 10.00–11.00 Radio Dein taajuudella 107.2 MHz. Radioinnin voi kuunnella myös suorana verkkolähetyksenä osoitteesta: https://stream.dei.fi:8443/lohjankirkko. Kirkkotilassa voi samanaikaisesti olla korkeintaan kuusi ihmistä mukaan lukien seurakunnan työntekijät.

Jumalanpalvelusten jälkeen kirkko on auki klo 11.00–12.00 ehtoollisen viettoa varten. Ehtoolliselle pääsee asehuoneen kautta kerrallaan sellainen määrä ihmisiä, ettei kuuden ihmisen kokonaismäärää ylitetä.

Seurakunnan muut kirkot ovat auki jumalanpalvelusten aikaan hiljaista hartautta ja ehtoollisen viettoa varten. Perusteena on piispan kirje 13.1.2021.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa toimituksissa tulisi olla läsnä enintään kuusi ihmistä. Kirkollisissa toimituksissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun henkilömäärärajan. Asiasta päättää kirkkoherra. Kirkolliset toimitukset pyritään järjestämään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa.

Kirkollisiin toimituksiin saa osallistua vain täysin terveenä ja turvavälejä (2 m) noudattaen. Käsi- ja yskimishygieniasta tulee huolehtia. Seurakunnan tilaisuuksiin osallistuvalle ja seurakunnan tiloissa asioiville suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä.

Kokoava toiminta (harrastustoiminta ym.)

Pyhän Laurin kirkon radiojumalanpalveluksia ja ehtoollisten viettoja lukuun ottamatta seurakunnan kokoava toiminta ja aikuisten pienryhmätoiminta keskeytetään 14.3. asti. Nuorten (alle 20-vuotiaat) sisätiloissa tapahtuva pienryhmätoiminta keskeytetään 14.3. asti. Rippikoululaisten pienryhmätoiminta voi tapahtua ennakkoon sovitusti vakiintuneissa 10 hengen ryhmissä. Ryhmän jäsenten kohdalla suositellaan, että he käyvät samaa yläkoulua.

Päiväkerhot ja varhaiskasvatuksen ryhmät voivat kokoontua sisätiloissa, vakiintuneissa, ennalta sovitussa ryhmissä. Kokoontumisissa noudatetaan Lohjan kaupungin ohjeistuksia. Perheasian neuvottelukeskus jatkaa etävastaanotoin pääsiäiseen 2021 saakka.

Älä jää yksin

Kirkon keskusteluapu on sinua varten. Kun kaipaat henkistä tai hengellistä tukea, klikkaa sivulle Kirkon keskusteluapu tai Kyrkans samtalstjänst (på svenska). Palveleva puhelin päivystää numerossa 0400 22 11 80 joka ilta klo 18.00–24.00 (på svenska: tfn 0400 22 11 90, alla dagar kl. 20.00–23.00). Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).