Lohjan Teatterissa valmistaudutaan kovaa vauhtia koronarajoitusten poistumiseen ja siihen, että yleisölle päästään jälleen tarjoamaan teatterielämyksiä. Ensi kauden ohjelmisto onkin jo valmiina. Sen aloittaa svengaava kantaesitys musikaalista Loistelias herra Gatsby. Tarina nähdään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa musikaalina. Ensi-iltansa se saa Lohjalla 16.10.

Musikaali perustuu maineikkaan kirjailija F. Scott Fitzgeraldin jazzin ja kieltolain sävyttämään Kultahattu-romaaniin, jonka pohjalta musikaalin on dramatisoinut Sari Niinikoski. Musiikin on säveltänyt Joni Pitkonen, lavastuksesta vastaa tuttuun tapaan Jyrki Kakko ja puvustus ja koreografia ovat Annukka Matilaisenja hänen työryhmänsä tulosta.

Nick Carraway haaveilee kirjailijan urasta ja jahdatessaan kuumeisesti omaa unelmaansa, hän matkustaa kesäasunnolle ja tutustuu siellä salaperäiseen, linnamaisessa kartanossa asuvaan Jay Gatsbyyn. Hänen uskomattomissa juhlissaan laulu raikaa, shampanja virtaa ja kaikki haluavat kuumeisesti tietää, kuka tuo mystinen isäntä oikein on.

Nuoruudessaan Jay on rakastunut palavasti Nickin serkkuun, upeaan kaunottareen Daisyyn, kunnes sota ja Gatsbyn varattomuus erottivat rakastavaiset toisistaan. Vuosien saatossa naisesta, joka kerran oli hänen, on tullut Jaylle lähes pakkomielle ja edes Daisyn uusi liitto keikarimaisen Tom Buchananin kanssa ei tunnu olevan este, vaan pikemminkin haaste, joka ajaa kaikki ympärillä olevat ihmissuhteet lopulta täydelliseen kaaokseen. He leikkivät tulella ja tuo kaikki nielevä, huumaava tunne, joka kasvaa heidän välilleen kantaa koko musikaalin ajan, aina yllätykselliseen loppuratkaisuun saakka.

Alkuperäisteos käännettiin Suomessa Kultahattu-nimiseksi romaaniksi, josta tuli villin 20-luvun kuuluisin kirja. Musikaalin tekee ajankohtaiseksi se, että se vie meidät aikaan, jossa nautintoa tavoitellaan keinolla millä hyvänsä ja kulkeminen kohti tuhoa on siksi vääjäämätöntä.

Kultahatusta on tehty musikaaleja ja näytelmiä ympäri maailmaa ja jopa viisi elokuvasovitusta. Viimeisimpänä Baz Luhrmannin The Great Gatsby – Kultahattu vuonna 2013. Pääosassa nähtiin tuolloin Leonardo DiCaprio.

Komediaa talven kylmyyden keskelle

Tammikuussa jatketaan suositulla ranskalaiskomedialla Täydellinen lauantai. Komedia perustuu Florian Zellerin alkuperäisteokseen. Ensi-iltansa se saa 22.1. Ohjauksesta vastaa Sari Niinikoski, lavastuksesta Jyrki Kakko ja puvustuksesta Annukka Matilainen yhdessä Sari Niinikosken kanssa. Lavalla nähdään tuttuja Lohjan teatterin komediataitureita.

Tiedättehän sen tunteen, kun on kauan haaveillut täydellisen rentouttavasta vapaapäivästä ja lempilevy on jo kainalossa, valkoviini kylmässä ja olohuoneen sohva suorastaan huutaa syliinsä. Markus toivoo saavansa edes hetken omaa laatuaikaa ja tietenkin samana päivänä vaimo

Helena haluaakin yllättäen keskustella syvällisiä. Jotta tämä ei vielä riittäisi, perheen luuseripojalle Sebastianille puskee valtaisaa identiteettikriisiä ja hän haluaa vaihtaa nimensä. Ja juuri kun luulee, että siinä onkin tarpeeksi, Markuksen rakastajatar ilmaantuu odottamatta paikalle. Kaiken kukkuraksi uusi yltiösosiaalinen puolalainen naapurikin tulee kyläilemään, eikä suostu millään lähtemään. Rauhallisen päivän muuttumisesta täydelliseksi painajaiseksi, ei puutu enää kuin taloyhtiön remontti…

Fantasiaseikkailu lapsille

Keväällä vuorossa on tuttuun tapaa lastennäytelmä. Luvassa on fantasiaseikkailu Professori TikTak ja Aikakone, joka saa ensi-iltansa 1.4. Ohjaus ja käsikirjoitus ovat Sari Niinikosken käsialaa, lavastus Jyrki Kakon toteuttama ja puvustus Annukka Matilaisen.

Jännittävä fantasiamaailma aukeaa, kun tarinan päähenkilöt sisarukset Alma ja Adam joutuvat olosuhteiden pakottamana naapurin hassun professorisetä TikTakin hoitoon. Yhden huoneen ovi on visusti lukittu ja setä kieltää lapsilta sinne menemisen. Lapset eivät voi tietenkään vastustaa kiusausta, vaan kurkkaavat huoneeseen. Huoneessa tikittää jännittävä, vempaimia täynnä oleva aikakone, joka kuljettaa sinut uskomattomiin seikkailuihin yhdessä vanhempiaan etsivien sisarusten kanssa.

Matkalla Mysteerimetsään Alma ja Adam kohtaavat Liisa ihmemaassa sadusta tutun kaniinin, viattomuutta ja rauhaa rakastavan vaaleanpunaisen yksisarvisen ja paljon muita eriskummallisia olioita, joilta he kysyvät apua pelastaakseen vanhempansa.

Vaarojen voittaminen vaatii luottamusta ja lujaa uskoa uusiin ystäviin. Onko menneisyyden muuttaminen mahdotonta? Pystyvätkö lapset pysäyttämään ajan höperön professorin kanssa ennen suurta onnettomuutta? Entä mitä siitä seuraa, jos joku yrittää muuttaa ajan kulkua? Tämä hauska ja jännittävä tarina tempaa takuuvarmasti mukaansa koko perheen ja sopii myös hiukan vanhemmille lapsille. Värikylläinen lavastus ja huippuhienot, kekseliäät puvut tekevät seikkailusta täydellisen teatterielämyksen.