Lohjan Vahvinmies Ry järjestää jälleen Lohjan Vahvin Mies 2018 kilpailun 21.7.2018. Kilpailijoita on mukana taas kunnon määrä ja jokaisesta löytyy esittelyt Facebookista tapahtumasivulta. Mukana on 13 miestä tavoittelemassa Lohjan Vahvin Mies titteliä, Finnish Open paikkaa sekä Savickas Classic paikkaa!
Voimailulajit olivat 80-luvulla huipulla Suomessa, mutta Fittness-buumi tuli ja toi mukanaan aivan uudenlaisia liikuntamuotoja. Nyt 2000-luvulla ja viime vuosina myös voimailulajit ovat löytäneet itsensä uudelleen ja esimerkiksi crossfit on lajina tuonut ihmisiä takaisin voimailun suuntaan.

Toinen Lohjan Vahvin Mies kilpailu

Tämä on toinen kerta kun Lohjan Vahvinmies Ry järjestää tätä kilpailua ja olihan meidän otettava selvää taustoista ja haastattelimme pääsponsori Markus Hännistä, miksi hän on lähtenyt tähän projektiin näinkin vahvasti.
– Omat tausta ovat vahvasti Lohjan bodauksen salilla, jonka toiminnassa isäni Eero Hänninen oli voimakkaasti mukana Pekka Salmelan kanssa 80-luvulla. Sieltä se itsellä lähti ja vaihtelevasti on sali ja painot olleet mukana elämässä ja viimeiset kymmenisen vuotta varsin aktiivisestikin, kertoo Markus, jonka omatkin olkapäät ovat päässet leikkauspöydälle harrastuksen tuoman ilon mukana.
– Juha Rämänen on ollut tärkeä lenkki tässä koko ketjussa ja hoitanut kilpailijoiden asiat, ja suuri kiitos kuuluu koko Lohjan bodauksen porukoille ja Virkkalan Tarmon miestenjoukkueelle, jotka ovat mukana talkoohengessä tätä tapahtumaa mahdollistamassa ja tottakai iso kiitos myös kaikille sponsoreille.

Lisää joustavuutta,
yhteistyötä tapahtumaan

– Tätä toista kertaa on auttanut viime vuodesta opitut asiat ja tapahtuma soveltuu tänä vuonna entistä paremmin koko perheelle ja olemme ottaneet entistä paremmin huomioon myös pyörätuoleillakin liikkujat. Kilpailun jatkoa ajatellen tämä vuosi antaa lisää oppia ja mietitään sitten kasvatetaanko tapahtumaan vai jatketaanko enemmän näin harrastetasolla, vaikkakin tänä vuonna on mukana aivan Suomen parhaimmistoa, vaikka kesän kilpailut ovat vieneet muutaman ilmoittautuneen sairastuvalle.
– Jos tätä tapahtumaa halutaan kasvattaa esimerkiksi SM-osakilpailuksi ja TV-mukaan, niin silloin kaikkia osa-alueita tarvitsee entisestään kehittää ja kasvattaa, miettii Markus.
– Tämä kilpailu on myös kunnianosoitus niille lohjalaisille 80-luvun voimailijoille, jotka ovat näyttäneet meille nuoremmille mallia, eli esimerkiksi Jari Tarvainen ja Ojanahon veljekset.

Yksitoista kilpailijaa

Sami Ahola Kangasala, Veli-Pekka Kauhanen Laukaa, Mika Törrö Kontiolahti, Jarno Kirselä Rauma, Jiri Grönman Pori, Teemu Tulonen Urjala, Mikko Lahti Pori, Hannu Lankinen Joensuu, Sami-Petteri Enroth Pori, Matti Lehikoinen Joensuu ja Ville Ruuskanen Kuopio.
Kisat juontaa viime vuodesta tuttu ja suomalaisissa voimailutapahtumissa niin juontajana kuin kisaajana tuttu paimiolainen Kalle Ylitalo-James. Paimiosta Manchesteriin muuttaneen ja juuri yliopistosta valmistuneen Kallen meriittilistalta löytyy 3 maailmanmestaruutta penkkipunnerruksessa, varustepenkkipunnerruksen Suomen ennätys seka Englantiin muuton myötä Brittein saarten kaikkien liittojen ja painoluokkien penkkiennätys, 380 kiloa.
Juontopuolella hänellä on kokemusta niin nyrkkeilyn EM-tittelijuonnoista kuin pikkupubien penkkikisoista.
Viime vuoden voittaja, Sami Ahola Kangasalta, aikoo jatkaa voittojen tiellä myös tänä vuonna. Ahola on niin kovassa kunnossa, että kysyttäessä tukkipunnerrus maksimia, vastaukseksi saatiin jotain 170 kilon ja maailman ennätyksen väliltä! Syntyykö Lohjalla Aholan punnertamana uusi SE? Se jää nähtäväksi.

Tuomareista

Ilkka Kinnunen tunnetaan suomalaisessa voimailuskenessä jo vuosikymmenten takaa. 90-luvun hittisarja Gladiaattoreiden Barbaarinakin tunnettu Kinnunen on Strongman Champions Leaguen päätuomari ja toinen perustajista. Strongman Champions League on kansainvälinen voimamiesliiga, jossa kilpailee maailman vahvimmat miehet.
Viime vuoden tuomarimme, 4-kertainen maailman vahvin mies, Zydrunas Savickas tekee paluun Lohjalle jälleen tänä vuonna. Z:n meriittilista on loputtoman pitkä, mutta edellä mainittujen lisäksi plakkarissa on mm. 8 Arnold Strongman Classic voittoa sekä tukkipunnerruksen maailman ennätys 228kg. Savickas on meriittiensä ja ennätystensä valossa kautta aikojen maailman vahvin mies! Tuomaroinnin lisäksi Savickas aikoo osallistua tukkipunnerrukseen ns. Quest lifterinä!
Tapahtuman mahdollistavat mukana oleva sponsorit: Kuljetusliike Markus Hänninen Oy, Lohjan Liikuntakeskus Oy, Chef’s Service, Lohjan Metallipaja Oy, koneistustarvike.fi, Hotelli Gasthaus, Strengthshop Saksa, Veho trucks, Ajardos, Kranic, Formex, K- Rauta Lohja, J.Metsälä Oy, VT Rent, Bilto, Rakennus P.Lilja, Autostart Virkkala, Pihapalvelu Pihlainen, PP Auto, Lohja, L&L Mechatronics, Lohjan Hitsauspalvelu, LHP, Lohjanportin auto, Sähkökvartti, Pihamestarit, LähiTapiola sekä Cerberus Strength. Lohjan kisan kaikki kisavälineet on valmistanut Lohjan Metallipaja Oy. Tapahtuman tukijoukoissa tänäkin vuonna Strengthshop Saksa. Strengthshop lahjoittaa kisatukin, jolla toivottavasti näemme nostettavan uuden Suomen ennätyksen!
Tapahtuman pääsponsori on tänäkin vuonna Kuljetusliike Markus Hänninen Oy. Hänninen on kumppaneineen mahdollistanut mm. 4-kertaisen maailman vahvimman miehen Zydrunas Savickasin seminaarin ja kilpailun tuomaroinnin.

Kilpailulajit

– Lattiapenkki. Last Man Standing
– Merimieskävely 350kg 20m, maksimiaika 75sek, parikilpailuna
– Lastaus 4x100kg säkit 12m, maksimiaika 75sek, parikilpailuna
– Maastaveto max auton perän nostona, ap 250kg, josta 20kg korotukset, parikilpailuna. RAW, remmit sallittu. Kilpailija päättää itse mitä nostaa.
– Rekan veto valjailla ja köydellä 15000kg 20m, maksimiaika 75sek
– Yhdistelmälaji renkaan pyöritys 320kg x5, renkaan raahaus 20m, renkaan nosto lavalle. Raahattava ja nostettava rengas n. 140kg. Lavan korkeus n. 130cm. Maksimiaika 75sek, parikilpailuna.

Yleisökilpailu

Yleisökisana jälleen rekan veto! 9000kg, 25m, arm over arm (istualtaan köydellä) tyyliin. Parhaat vedot palkitaan.

Zydrunas Savickas
Seminaari Lohjan
jäähallissa 21.07.2018

4-kertainen maailman vahvin mies Zydrunas Savickas pitää seminaarin, jossa hän opettaa osallistujille mm. tukkipunnerruksen, maastavedon, ym voimamieslajien tekniikoita. Lisäksi Savickas kertoo omasta harjoittelustaan ja neuvoo miten kannattaa koostaa voimapainotteinen treeniohjelma. Seminaarin lopuksi on yleisöllä mahdollisuus päästä yhteiskuvaan kautta aikojen vahvimman miehen kanssa.
Seminaari järjestetään Lohjan jäähallissa, Runokatu 1 08100 Lohja. Seminaarin hinta on 20eur/hlö. Ilmoittautuminen seminaariin sähköpostilla osoitteeseen lohjanvahvinmiesry@gmail.com. Viestin otsikoksi ”Seminaari”. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro nimi, tai nimet, jotka ilmoittautuvat. Maksu tapahtuu käteisellä paikan päällä. Seminaari on englanninkielinen. Valo- ja videokuvaaminen on sallittua seminaarin aikana.