Toimittaja

Lohjansaaressa tapahtuu kesällä

kesäteatteri, Lohjansaari

Lohjansaaren Seurantalossa ja sen pihamaalla tapahtuu kesällä 2021. Kaikki tapahtumat järjestetään koronaturvallisesti noudattaen jo viime kesänä harjoiteltuja ja hyviksi todettuja käytänteitä. Aluehallintoviraston ohjeistuksista riippuen konserttiin voidaan ottaa n. 90–120 osallistujaa.

Parasta aikaa seurantalolla on menossa suuri remontti: yli 80-vuotias ulkokatto ja sen pohjarakenteet korjataan osin ja uusitaan osin. Talo saa uuden peltikaton. Tästä ja osin koronatilanteesta johtuen torit alkavat normaalia myöhemmin, kuten myös muut tapahtumat.

Kesätorit alkavat la 19.6., jolloin ilmestyy Lohjan Saaristo -lehti. Kaikki kesätorit, ellei muuta kerrota, pidetään klo 10–13. Kesätoreja on jokaisena kesälauantaina elokuun loppuun asti paitsi ei juhannuslauantaina.

Kukat, puut, linnut, ihmiset, Kaikki laulaa seurantalolla ke 21.7. klo 19. Tule sinäkin mukaan laulamaan toivotuimpia ja kauneimpia tuttuja suomalaisia lauluja kautta aikojen! Laulattajina ovat Jarkko ja Laura, mestari Merja Ikkelä säestää. Väliajalla on kahvitarjoilu. Pääsylipun hinnalla saat itsellesi vihon, josta löytyvät illan laulujen sanat. Tilaisuus avaa talon yleisölle kattoremontin jälkeen. Liput 5 €.

La 24.7. järjestetään Lohjan Saaristo -päivä klo 10–14. Yhtenä teemana Arboretumtien päivitys. Lisäksi arpajaiset, ohjelmaa lapsille ja kirjakoppikilpailun tulosten julkistaminen. Serpin majan kahviossa monenlaista suolaista ja makeaa. Fruticetum avoinna klo 11–14, lohikeittolounas sisällä Seurantalossa. Laajennettu kesätori.

Keskiviikkona 4.8 klo 18 ja 20.30 Ruuskanen Railio Klubin 10-vuotisjuhlakonserteista ensimmäinen: Maria Lund – kuudella kielellä, Veera Railio (laulu, viulu), Maija Ruuskanen (piano, laulu). Torstaina 12.8 klo 18 ja 20.30 toinen Ruuskanen Railio Klubin 10-vuotisjuhlakonsertti: Heikki Salo – Huulilla piirretty mies, Heikki Salo (laulu, kitara), Veera Railio (laulu, viulu) Maija Ruuskanen (piano, laulu).

Kesän viimeinen kesätori la 28.8 laajentuu Sadonkorjuutoriksi. Maisteltavissa, ihasteltavissa ja ostettavissa kesän säistä osin riippuen erilaisia puutarhojen ja metsien tuotteita ja niistä valmistettuja jalosteita.

Kaikkien tilaisuuksien liput tulevat myyntiin ensimmäiselle kesätorille ja niitä on ostettavissa kaikilta kesätoreilta. Edelleen toivotaan käteismaksua tai maksua Lohjan Saaristo -seuran tilille. Lisätietoja löytyy Lohjan Saariston Facebook-sivu ja verkkosivuilta sekä pirjo.sjogren@lohjansaaristo.fi, 050 598 7648. Lippuvarauksia otetaan vastaan jo nyt kaikkiin tilaisuuksiin.

Seurantalo, Serpin maja ja lasten leikkipaikka odottavat kesätorien avautumista.