Tänään: 12.07.2024

Toimittaja

LoU Basket vahvistaa asemiaan SM-sarjassa

koripallo, LoU Basket

Kulunut kausi on ollut historiallisen menestyksekäs lohjalaisessa koripallossa. U14-tytöt sijoittuvat SM-sarjassa viidenneksi ja U16-pojat varmistivat SM-sarjapaikan ensi kaudelle.

LoU Basketin U14-tytöt osallistuivat viime viikonloppuna ikäluokan SM-lopputurnaukseen. Jo paikka lopputurnauksessa on historiallinen saavutus lohjalaiskoripallossa, mutta tytöt pistivät vielä paremmaksi sijoittuen ikäluokkansa viidensiksi.

Tytöt voittivat turnauksen alkusarjassa Laukaan Urheilijat ja sijoituspeleissä HNMKY:n. Tappiot kirjattiin Suomen mestaruuden lopulta voittanutta Tapiolan Honkaa sekä pronssin napannutta Tampereen Pyrintöä vastaan.

–Olen ylpeä joukkueesta, sillä moni pelasi lopputurnauksessa uransa parasta peliä. Joukkue kesti hyvin tukalia tunteita ja jaksoi kärsivällisesti pelata omaa peliään. Puolustuksemme kehittyi turnauksen edetessä, joukkueen päävalmentaja Antti Kallio analysoi.

U14-tyttöjen kulunut kausi oli kokonaisuutena nousujohteinen ja menestyksekäs.

–SM-sarjan viides sija on todella hieno saavutus lohjalaiselle koripallolle. Tämä kertoo myös siitä, että teemme valmennuksessa oikeita asioita, LoU Basketin valmennuspäällikkö Aleksi Iltanen toteaa.


Emeli Melnikova ja Minttu-Maria Lilja punnertavat vastustajan ohi. (Kuva: Joona Malmberg)

Pojat varmistivat SM-sarjapaikan

Lohjalaisen korisperheen äitienpäiväviikonlopun huipensi U16-poikien SM-nousukarsinnan ratkaiseva ottelu Beat Basketia vastaan. LoU Basket oli edellisenä päivänä voittanut ensimmäisen karsintaottelun, joten panokset olivat kovat. Voitolla Lohja varmistaisi ensi kaudeksi paikan SM-sarjaan U17-ikäluokassa. Runsaslukuista kotiyleisöä hemmoteltiin vauhdikkaalla pelillä, joka ratkesi lopulta LoU Basketin kovaan pelitempoon. LoU Basket voitti ottelun numeroin 64–51.

–Poikien kausi on ollut upea. Yllätimme monet nousemalla yhdeksi valtakunnallisen 1 divisioonan kärkijoukkueeksi kovatasoisessa seurassa. Joukkue onnistui kauden aikana kehittämään peliään kaikilla osa-alueilla ja on SM-sarjapaikkansa ansainnut, joukkueen päävalmentaja Aleksi Iltanen summaa.

Lohjalaiskoriksessa on siis luvassa ensi kaudeksi SM-tason pelejä niin tyttöjen kuin poikienkin osalta. Tämä kertoo pitkäjänteisestä työstä ja kunnianhimoisesta asenteesta.

–Tällainen tasonnosto vaatii tinkimätöntä uurastusta ja sitoutumista. Ei vain pelaajilta ja valmentajilta, vaan myös seuralta, tukijoilta ja vanhemmilta. On upeaa olla mukana tässä hetkessä, kun koripallo elää voimakasta nousukautta sekä Lohjalla että valtakunnallisesti, Iltanen iloitsee.


Einari Hautamäki, Taneli Koskelainen ja Eetu Sosala pallon riistossa.
(Kuva: Joona Malmberg)

Tulokset:

WU14 SM-lopputurnaus:

Honka White – LoU Basket 62 : 42

LoU Basket – Laukaan Urheilijat 58 : 52

LoU Basket – Tampereen Pyrintö 56 : 67

HNMKY – LoU Basket 56 : 69

MU16 SM-nousukarsinta:

Beat Basket – LoU Basket 48 : 62

LoU Basket – Beat Basket 64 : 51