Södertäljessä Ruotsissa. Scania Cup turnaukseen kutsutaan joka vuosi kaikkien pohjoismaiden parhaat joukkueet ja turnauksessa kisataan epävirallisesti seurajoukkueiden pohjoismaiden mestaruudesta. Tyttöjen sarjassa oli 17 joukkuetta ja poikien sarjassa 18 joukkuetta kaikista pohjoismaista.

Edellisenä vuotena Lohjan tyttöjen ryhmä selvisi hienosti finaaliin ja sai hopea mitalit. Tänä vuonna olikin todella hienoa, että Lohjalta päästiin lähtemään turnaukseen kahden joukkueen voimin. Joukkueet matkustivat yhteisöllisesti yhdessä bussilla ja matka oli nuorille upea kokemus. Pelaajat saivat nauttia toistensa ja sankoin joukoin paikalle tulleiden lohjalaiskannattajien kannustuksesta.

WU15 tytöt hienosti kuudennelle sijalle

LoU Basketin WU15 tyttöjen ryhmä pelasi turnauksessa kuusi peliä, joista saavutuksena oli neljä voittoa ja kaksi tappiota. Alkulohkon joukkue selvitti puhtaalla pelillä, mutta puolivälierässä turnauksen voittanut KFUM Central Östermalm oli lohjalaisille liian kova pala purtavaksi ja tiputti joukkueen mitalipelien ulkopuolelle.

LoU Basketin Emili Melnikova valittiin turnauksen All Stars viisikkoon ja voitti pistepörssin.

Erittäin fyysinen ja opettavainen turnaus. Joukkuepuolustuksemme toimi hyvin ja mimmien työmäärä oli hyvällä tasolla. Alkulohkon otteluissa pystyimme kovalla puolustamisella määrittämään ottelun temmon ja pakotimme vastustajat epämukavuusalueelle. Kilpailullinen menestyksemme ilahdutti. Ainoat tappiot tulivat Ruotsin kärkijengeille ja niissäkin matseissa kamppailimme voitosta kunnes kaasu loppui tai heitot pyörivät ohi.

Tyttöjen tunteidenhallinta ja sinnikkyys olivat hyvällä tasolla läpi turnauksen. Saimme erityisesti tappiopeleistä hyvää oppia mm fyysisyyteen, käsien käyttöön sekä nopeaan päätöksentekoon liittyen. Tästä on hyvä jatkaa kohti SM -karsintaturnausta.

Joukkueen päävalmentaja Antti Kallio

Scania cup oli varmasti opettavainen ja unohtumaton kokemus jokaiselle pelaajalle. Parasta oli huomata kuinka hyvä yhteishenki joukkueellamme on, jaksettiin kannustaa ja tsempata koko turnaus. Scaniassa pelit olivat fyysisiä ja se kehitti meitä  tulevaisuutta ajatellen paljon. Joukkueena pelimme kehittyi läpi turnauksen. Turnaus kokonaisuudessaan oli mukava ja hieno elämys. Iso kiitos valmentajille, staffille ja mukaan lähteneille kannustajille.

Joukkueen kapteeni Minttu-Maria Lilja

LoU Basket – Hørsholm 2008 (Den)                               85 – 30

KFUM Blackebergs IK (Swe) – LoU Basket                     36-60

Södertälje BBK (Swe) – LoU Basket                               26-64

KFUM CENTRAL ÖSTERMALM (Swe) – LoU Basket       42-64

KFUM Blackebergs IK (Swe) – LoU Basket                      53-68

AIK Basket (Swe) – LoU Basket                                      63-51

LoU Basketin tyttöjen WU15 joukkue Scania Cupissa ja pisteet: Emili Melnikova 145, Minttu-Maria Lilja 56, Saana Laine 45, Viivi Nieminen 29, Anniina Varis 28, Aada Kiuru 26, Helmi Vyhtinen 11, Elviina Hautamäki 10, Victoria Maukku 9, Mea Kärkkäinen 7 ja Hilja Kallio 4

Päävalmentaja: Antti Kallio

Valmentajat: Dana Melnikova, Aleksi Iltanen

Joukkueenjohtaja: Mika Kärkkäinen

Poikien kausi päättyi pienoiseen pettymykseen ja 11. sijaan

MU17 poikien joukkue taisteli kovaa turnauksessa, mutta korinteko oli vaikeaa koko turnauksen aikana. Alkulohkossa joukkue selvisi toiseksi ja pääsi yrittämään pääsyä mitalipeleihin.

Jatkosarjan ensimmäisessä ratkaisevassa ottelussa tuli vastaan norjalainen Centrum Tigers Oslosta, kolme jaksoa lohjalaiset taistelivat tasatahtia, mutta lopulta norjalaisten korintekovoima oli liikaa ja lohjalaiset tiputettiin mitalipelien ulkopuolelle. Norjalaisjoukkue eteni lopulta turnauksen finaaliin saakka.     

Scania cup oli opettavainen kokemus. Tällä tasolla vastassa on erittäin hyviä, fyysisesti pelaavia joukkueita ja aikaa sekä tilaa on vähemmän kuin kotimaisissa sarjoissa. Emme aivan päässeet huipputasollemme, mutta onnistuimme taistelemaan kaksi hienoa voittoa ja haastoimme hyvin toisen turnauksen finalistin. Paremmalla heittopelillä olisimme voineet tämän joukkueen voittaakin. Kokemus tulee varmasti näkymään positiivisella tavalla treeneissä ja ensi kaudella.

päävalmentaja Niko Wasenius

Scania turnaus oli uusi ja opettavainen kokemus varmasti kaikille. Oli hyvä nähdä, että missä pohjoismaiden kärkijoukkueet menee. Scania turnaus on varmasti kaikille meidän pelaajille unohtumaton ja mukava kokemus.

joukkueen pelaaja Olli Peltola

LoU Basket – Alvik basket (Swe)                                     65-48

Falcon Basketball (Den) – LoU Basket                           92-36

Centrum Tigers (Nor) – LoU Basket                               74-48

Wetterbygden basket (Swe) – LoU Basket                    63-49

LoU Basket – IK Eos Lund (Swe)                                      76-50

Poikien MU17 joukkue Scania Cupissa ja pisteet: Eetu Sosala 69, Olli Peltola 58, Vili Vesterinen 52, Jesper Niskanen 31, Niklas Nyman 20, Onni Mäkelä 18, Ilmari Salmisto 9, Aaro Koskimies 7, Sisu Sakala 6, Kalle Niemelä 4, Vladimir Dudin, Taneli Koskelainen ja Aleksis Hurme.

Päävalmentaja : Niko Wasenius

Valmentaja: Aleksi Iltanen

Joukkueenjohtaja: Mikko Peltola

Huoltaja: Timo Koskelainen

Tulevana viikonloppuna 29.30.4 LoU Basketin WU15 tytöt pelaavat omaa SM-sarjaansa Robert Petersen Cupia. Panoksena on pääsy mitalipeleihin sekä ensi kauden WU16 SM-sarjaan. Ensimmäinen peli pelataan lauantaina klo 12:30 Ojamon koululla ja paikalle toivotaan lohjalaisia kannustajia sankoin joukoin kauden viimeisiin kotipeleihin.

***

LOU Basketin tukena mukana matkassa: