LoU Basketin 2009-2010 syntyneet tytöt osallistuivat ikäluokkansa alle 15-vuotiaat SM-sarjan Robert Petersen Cupin lopputurnaukseen, jonne oli selvinnyt Suomen kahdeksan parasta joukkuetta kovan runkosarjan ja karsintojen kautta. Turnaus pelattiin 10.-12.5.2024 Nokialla.

Perjantai päättyi pettymykseen

Perjantaina puolivälieräpelissä vastaan asettui runkosarjan kakkonen HoNsU Jyväskylästä. Ottelu tiedettiin tasaiseksi ja sellainen myös saatiin. Lohjalaisten otteissa näkyi selvästi jännitys ja jyväskyläläiset karkasivatkin jo 11-3 johtoon ottelun alussa. Lohjalaisryhmä kuitenkin nousi peliin mukaan puoliajalle mentiinkin tiukoissa lukemissa 31-27.

Kolmannen jakson alku oli LoU Basketilta synkkä ja jyväskyläisryhmä vei sen lukemin 12-3. Sinnikäs lohjalaisjoukkue ei kuitenkaan luovuttanut vaan alkoi kuroa eroa umpeen korikorilta. LoU Basket kuroi eron kolmeen pisteeseen ja antoi itselleen jopa mahdollisuuden heittää itsensä jatkoajalle, mutta HoNsU kesti ja lohjalaisryhmän pettymykseksi oli tippuminen mitalipelien ulkopuolella luvuin 68-63.

Perjantai-iltana pukkarissa oli aika monta pettynyttä ihmistä, kun me kaikki tiedettiin, että meillä oli hyvällä pelillä mahdollisuus edetä mitalipeleihin. Jokainen taisteli ja yritti, mutta parasta ei ihan saatu irti joukkueesta ja valmentajana pitää silloin tietenkin miettiä, että pystyinkö auttamaan mimmejä tarpeeksi. Sillä huono pelin aloitus sekä toisen puoliajan alku satuttivat meitä tänään ihan liikaa. Ylpeä pitää kuitenkin taas kerran olla joukkueesta ja siitä, miten me pystytään kaivamaan itsemme isoistakin kuopista ylös, jopa heikommalla pelillä.     

päävalmentaja Aleksi Iltanen

Lauantaina tiukkaa vääntöä Honkaa vastaan

Lauantaina vastaan asettui espoolainen Tapiolan Honka. Ottelu eteni tasatahtia, mutta Honka hankki itselleen pienen johdon luvuin 53-45, kun siirryttiin neljännelle jaksolle, mutta taas kerran  lohjalaisryhmä näytti kyntensä repi itsensä väkisin peliin mukaan. Lohjalaisten hurmos kulminoituun hieman ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Aada Kiuru upotti kovan kolmen pisteen heiton todella kaukaa vieden LoU Basketin kolmen pisteen johtoon. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan espoolaiset kuittasivat aikalisän jälkeen lohjalaisten heiton omalla kolmosellaan ja peli meni jatkoajalle. Jatkoajalla Honka oli parempi, kun lohjalaisten heitot kolisivat rautoihin ja tiukan pelin jälkeen LoU Basketille kirjattiin jo turnauksen toinen tiukka tappio, nyt luvuin 64-70.

Sunnuntaiaamulla kolmas tiukka tappio

Sunnuntaiaamuna pelattiin kahden väsyneen joukkueen kohtaaminen, kun lohjalaiset saivat vastaansa viime kauden Suomen mestariryhmän Hyvinkään Pontevan. HyPo aloitti ottelun pirteämmin ja karkasi jo 16-4 johtoon. Lohjalaiset nousivat taas kerran kuopasta ja ensimmäisen jakson lopussa tilanne olikin jo 18-16 ja eroa vain kaksi pistettä. Neljännelle jaksolle saakka edettiin kori korilta ja kamppailtiin reilusti, muta kovaa. Neljännen jakson alussa LoU Basket veti oman pisteputkensa ja johti peliä noin kymmenellä pisteellä, kun peliä oli jäljellä 4 minuuttia. Jos lohjalaisporukka oli koko turnauksen sinnikäs, niin sitä oli myös hyvinkääläisryhmä, joka nousi kori korilta tasoihin ja vei ottelun jatkoajalle. Tiukalla jatkoajalla HyPo pystyi paremmin toteuttamaan omia juttujaan ja vei pisteet lopulta 67-62.

Tiukka ja tasainen turnaus. Kolme tasaista peliä, joista kaksi meni jatkoajalle saakka. Vaikka voittoja ei nyt tullut, niin joukkue näytti luonteensa ja osoitti kuuluvansa Suomen parhaimpien joukkueiden kanssa samaan ryhmään.

joukkueenjohtaja Kari Vyhtinen

Jokainen tyttö kehittyi turnauksen aikana pelaajana ja mitä tärkein – ihmisenä. Tiukat matsit ovat todella siistejä kokemuksia. Niiden aikana pelaajat kokevat erilaisia tunteita niin positiivisia kuin negatiivisia. Tytöt ovat oppineet tunnistamaan, käsittelemään ja hyväksymään näitä. Olen tosi ylpeä jokaisesta!

valmentaja Dana Melnikova

LoU Basketin alle 15-vuotiaiden tyttöjen kausi oli kaiken kaikkiaan onnistunut, vaikka hienosti menneelle SM-kaudelle ei saatukaan lopputurnauksesta palkintoa mitalin muodossa, niin paikka ensi kauden WU16 SM-sarjaan saavutettiin ja joukkue pääsi omaan tavoitteeseensa.

Meidän kausi on mennyt tosi hyvin. Ollaan menty paljon eteenpäin siitä, mistä lähdettiin joukkue- ja yksilötasolla. Kehitys näkyi myös lopputurnauksessa, kun pelattiin paremmin peli peliltä. Moni ei uskonut meidän pärjäävän näin hyvin, mutta meidän oma luotto ja tahto sekä kova pelaaminen todisti luulot vääriksi. Oon tosi ylpeä meistä, ja on mahtavaa toimia just tässä joukkueessa kapteenina!

joukkueen kapteeni Saana Laine

LoU Basketin alle 15-vuotiaiden joukkue SM-lopputurnauksessa:  

Saana Laine (C), Elviina Hautamäki, Helmi Vyhtinen, Aleksi Iltanen (päävalmentaja), Enna Järvinen, Matilda Suonperä, Viivi Nieminen, Alina Määttä, Henny Peltola, Emilia Määttä, Unna-Maija Saajos, Aada Kiuru, Kari Vyhtinen (joukkueenjohtaja), Shanti Sakhardande, Dana Melnikova (valmentaja)

15-vuotiaat tytöt, Robert Petersen Cup (basket.fi)

SM-sarjan lopputulokset: 1. EBT, Espoo 2. BC Nokia 3. Peli-Karhut, Kotka 4. HoNsU, Jyväskylä 5. Helsingin NMKY 6. Tapiolan Honka, Espoo 7.  Hyvinkään Ponteva 8. LoU Basket, Lohja 9. PuHu, Vantaa 10. Porvoon Tarmo 11. Pälkäneen Luja-Lukko 12. Tikkurila-Seura, Vantaa

Kommentoi kirjoitusta