”Rakkautta – tavalla tai toisella” on Lohjan Yhteislyseon lukion ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston yhteistyössä toteuttama konsertti, johon musiikin lisäksi kuuluu video- ja tanssiesityksiä. Kaikki konsertin kappaleet ovat opiskelijoiden sanoittamia ja säveltämiä. Orkesterisovituksista vastaavat lukion musiikinopettaja Matteus Mykkänen sekä musiikkiopiston viulunsoiton ja yhteissoiton lehtori Tuomas Törmi.

Lohjan Yhteislyseon lukion taide- ja taitoaineiden projektin tuloksia pääsee seuraamaan 9.12. klo 19.00, kun Laurentius-salissä järjestetään kaikille avoin ja maksuton konsertti. Yleisö pääsee sisään vain koronapassilla.

Sanoitusten yhteiseksi teemaksi nousi ”Rakkaus – tavalla tai toisella”. Kappaleet nostavat esiin tämän päivän lohjalaisnuorten tuntoja rakastamisen ja ihmissuhteiden ihanuudesta ja vaikeudesta. Sanoitukset käsittelevät niin rakkaiden ihmisten menettämistä kuin itsensä rakastamisen vaikeuttakin. Myös korona-ajan eristyneisyys on tuonut teksteihin omat sävynsä.

Opiskelijoiden sävellyksissä kuuluvat monipuolisuus ja opiskelijoiden erilaiset musiikkitaustat. Mukana on herkkiä pop-balladeja, kansanmusiikkia, bluesin sävyjä ja jopa klassinen orkesteriteos. Kuvataiteen puolella ryhmä opiskelijoita teki musiikkikappaleille kuvituksiksi animaatiot. Sävellyskonsertissa nähdään kolme valmistunutta videoteosta, jotka tuovat kappaleisiin jälleen uuden tulkinnan tason. Kaksi sävellyksistä sai myös koreografian, joissa opiskelijat hyödyntävät eri tanssityyleissä hankkimiaan taitoja.

Projektin säveltäjiä.