Taitajat on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista. Tänä vuonna koko tapahtuma toteutetaan virtuaalisesti ja näytetään kaikille avoimena live-lähetyksenä verkossa 18.5.–20.5.

Yhden ison tapahtuman sijaan kilpailut on hajautettu 13 eri paikkakunnalle, joista pohjoisin on Rovaniemi ja eteläisin Helsinki. Suurin osa lajeista järjestetään Oulussa ja sen lähiympäristössä. Viime vuonna kilpailu peruttiin kokonaan epidemian seurauksena.

Luksiasta kilpailun finaaleihin ovat tiensä suorittaneet Petteri Leino, lajinaan automaatioasennus, Ilo Pesonen, lajinaan huonekalupuuseppä, Mirva Alasjärvi, lajinaan kauneudenhoito sekä Sampo Kanta-Oksa, lajinaan kuljetuslogistiikka. Oma opettaja on valmentanut heistä jokaista kohti finaalia. Valmennustiimissä ovat toimineet opettajat Jarmo Kainumaa, Vesa Kupila, Nina Sipilä-Latovehmas ja Toni Tiilikainen.

Taitaja2021-finaaliin pääsi semifinaaleiden kautta 360 ammattiin opiskelevaa nuorta. Kilpailulajeja on 46 ja niistä kolme on erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja. Tapahtumassa kilpaillaan myös yläkoululaisten Taitaja9-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna virtuaalipelinä. Lisäksi ohjelmassa on kaksi webinaaria sekä muita oheistapahtumia.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestää Koulutuskuntayhtymä OSAO yhdessä Ammattiopisto Lappian, Ammattiopisto Luovin, Koulutuskeskus Brahen, Koulutuskeskus JEDU:n, Lapin koulutuskeskus REDUn, Oulun Palvelualan Opiston sekä SuomenDiakoniaopiston kanssa. Lisäksi mukana on satoja yhteistyökumppaneita. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Luksia

Luksian kilpailujoukkue.