Tänä vuonna Raaseporin Kesäteatterissa nähdään Maailman ympäri 80 päivässä (Jorden runt på 80 dagar), joka on vauhdikas ja humoristinen koko perheen seikkailu. Ranskalaisen Jules Vernesin klassikkokirjaan perustuva näytelmä tarjoaa musiikkia, tanssia, jännitystä ja huumoria. Lavalla nähdään noin 25 amatöörinäyttelijää ja viiden hengen orkesteri.

Englantilaista herrasmiestä Phileas Fogg esittää Markus Haakana, joka oli mukana myös The Sound of Musicissa ja Vaahteramäen Eemelissä. Inkoolainen Emma Nordblad nähdään Jean Passepartout’in roolissa. Hän opiskelee VNF:n teatterilinjalla Karjaalla ja debytoi Raaseporin Kesäteatterin lavalla. Salapoliisi Fixia esittää Jim Slotte, hänkin Raaseporin Kesäteatterin ensikertalainen. Prinsessa Auoudan roolissa nähdään vuonna 2017 Footloosen naispääosan esittänyt Antonia Atarah.

Käsikirjoitus on muokattu sopimaan Raaseporin kesäteatterille ja se huomioi näyttelijöiden vahvuuksia.

–Luvassa on hulvaton seikkailu ja vauhtia riittää alusta loppuun, kertoo ohjaaja Tom Rejström.

Vaikka kyseessä ei ole musikaali, on näytelmään valitulla musiikilla iso rooli, joka yhdessä koreografian kanssa vie tarinaa eteenpäin. Kapellimestari on Patricia Antman, koreografiasta vastaa Catrine Krusberg, lavastuksesta Petri Horttana ja puvustuksesta Saara Kantanen. Esityskieli on ruotsi. Ensi-ilta on 27.6. Raaseporin kesäteatterissa ja esityksiä on 20 kappaletta aina 4.8. asti. Liput: NetTicket.fi

Shanti Grönholm (vas), Irene Lindberg ja Charlotta Ahonen. (Kuva: Mona Salama)