Mummola Kahvilan yläkerrassa voi nyt yöpyä

Veikkolassa avautuu Matkakoti Taikayö kesäkuun aikana. Matkakotia on remontoitu reilun vuoden toimineen Mummola Kahvilan yläkertaan, ja sen huoneet noudattavat samanlaista tyyliä kuin kahvilakin. Matkakoti Taikayön toimitusjohtaja Sofia Lähde kertoo, että idea matkakotiin lähti talosta itsestään.

–Vanhemmillani oli Mummola Kahvilan yläkerrassa huoneita tyhjillään keskeisellä paikalla Veikkolassa. Mietimme, että tässä lähellä ei ole juurikaan majoitustoimintaa ja siitä lähdimme ideaa kehittämään.

Matkakodin muodostavat viisi erillistä huonetta sekä yhteinen sali. Matkakotien tapaan kaikissa huoneissa ei ole omia wc-tiloja ja kesän aikana valmistuva keittonurkkauskin on yhteinen. Aamiainen tarjoillaan alakerran aamiaishuoneeseen Mummola Kahvilan keittiöstä.

Matkakodin sisustus noudattaa kahvilan persoonallista tyyliä. Kaikki huoneet ovat erilaisia, ja niiden nimet kuvastavat paitsi sisustusta myös tunnelmaa: Ruusunen, Taikayö, Tuulen viemää, Ylämummo ja Pikkukammari. Sisustuksesta on vastannut Mummola Kahvilasta tuttu Anne Lähde yhdessä sisustussuunnittelija/somistaja Arja Saarialan kanssa.

–Värit ja menneen ajan tunnelma olivat ehdottomasti ne asiat, joista halusimme sisustuksen muodostuvan. Haluamme olla muista majoituspaikoista erottuva ja mieleen jäävä ainutlaatuisuutemme vuoksi, Sofia Lähde kertoo.

Tuulen viemää -huone. (Kuva: Vesa-Pekka Heikkilä)

Matkakoti Taikayö ja Mummola Kahvila muodostavat kokonaisuuden

Matkakoti Taikayö ja Mummola Kahvila ovat perheomistuksessa. Kahvilassa emännöi Anne Lähde, Matkakotia ja samassa kiinteistössä olevaa kampaamoa pyörittää Sofia Lähde. Ja koko talon remontoinnista ja tilojen toimivuudesta vastaa Jari Lähde. Lisäksi kokonaisuus työllistää sesongista riippuen 2–6 työntekijää.

Seuraavaksi taloon remontoidaan saunatilat, joiden yhteyteen on sisäpihalle tulossa poreallas. Tilat ovat vuokrattavissa paitsi matkakodin asukkaille myös muille halukkaille. Suunnitteilla on myös sup-lautojen ja polkupyörien vuokrausta.

–Meillä on paljon erilaisia jatkosuunnitelmia. Olemme hiljattain aloittaneet portugalilaisten viinien maahantuonnin, ja suunnitteilla onkin esimerkiksi viininmaisteluiltoja ja muita tapahtumia, Sofia Lähde lupailee.

Lähteen mukaan Taikayöhön kannattaa tulla jo ihan ainutlaatuisen kokemuksen vuoksi. Miljöössä voi palata menneisyyteen ja ympärillä on idyllinen maalaistunnelma. Paikkaan on hyvät kulkuyhteydet ja esimerkiksi Nuuksio on lähellä.

–Toivon, että ihmiset löytävät Matkakodin, joka on perheemme voimin luotu. Olemme iloisia, että voimme tarjota ainutlaatuisia ja ihania kokemuksia. Niin ohikulkijoille, lomailijoille kuin paikallisille asukkaillekin, Lähde iloitsee.

Taikayö-huone. (Kuva: Vesa-Pekka Heikkilä)