Pekka Simojoki. (Kuva: Vexi Savijoki)

 

Lohjan Vivamossa 26.–27.5.2018 vietettävillä valtakunnallisilla Medialähetyspäivillä julkaistaan Pekka Simojoen farsinkielinen Nordic Praise -levy, juhlitaan 45-vuotiasta Medialähetys Sanansaattajia ja kuullaan Intian kristittyjen tilanteesta.

Farsinkielinen Nordic Praise -levy on jatkoa Pekka Simojoen englannin- ja arabiankielisille Nordic Praise -äänitteille. Sitä on tarkoitus käyttää mm. seurakuntien maahanmuuttajatyössä sekä farsinkielisessä mediatyössä iranilaisten ja afganistanilaisten tavoittamiseksi.

Levyn julkaisu on lauantaina 26.5. kello 16 alkavassa tilaisuudessa, jossa Pekka Simojoki on läsnä. Hän on mukana myös lauantai-iltana kello 19.15 alkavassa Sanan ja rukouksen illassa. Tilaisuudessa puhuu myös Sansan pitkäaikainen Kroatian-lähetystyöntekijä Seija Uimonen, joka kääntänyt useita Simojoen säveltämiä lauluja kroatian kielelle.

Veli-Matti Kärkkäinen ja lähetystyön mahdollisuudet

Medialähetyspäivien kansainvälinen vieras on Augustin Bhuinya medialähetysjärjestö TWR-Intiasta. Sansan 45-vuotisjuhlavuosi on samalla Intian-työn juhlavuosi, sillä Sansan ja TWR-Intian yhteistyö on jatkunut jo 30 vuotta. Augustin Bhuinya pitää lauantaina kaksi alustusta sekä kanavatyöskentelyn.

Muiden kanavien aiheina ovat Yhteys arabiankielisiin Suomessa (David Ezzine) sekä Rukouksen ihme Toivoa naisille -työssä (Satu Hauta-aho). Lisäksi on mahdollisuus katsoa Anna-Mari Kaskisen käsikirjoittama uutuusnäytelmä Paratiisin portit.

Sunnuntaina 27.5. Medialähetyspäivillä kuullaan muun muassa Veli-Matti Kärkkäistä, joka toimii systemaattisen teologian professorina maineikkaassa Fullerin teologisessa seminaarissa Yhdysvalloissa ja ekumenian dosenttina Helsingin yliopistossa. Yli 30 kirjan lisäksi hän on kirjoittanut noin 200 artikkelia ja esseetä. Kärkkäinen on ollut lähetystyössä Thaimaassa. Hän puhuu muun muassa lähetystyön haasteista ja mahdollisuuksista tämän päivän maailmassa.

Sunnuntain messussa siunataan Sansan työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Sansan 45-vuotista taivalta juhlistetaan erityisesti sunnuntaina kello 14 alkavassa Iloa yhteydestä -tilaisuudessa. Medialähetyspäivien teemana on Yhteyden ytimessä.

Kohtaamisten ilta

Varsinaisten Medialähetyspäivien aattona, perjantaina 25.5. vietetään kello 18 Kohtaamisten ja tarinoiden iltaa. Intialainen Supriya Suraj kertoo naisten ja kristittyjen tilanteesta maassaan, kuullaan Domini Life -mobiilisovelluksen uutisia sekä virvoitutaan Sanasta ja rukouksesta.

Vivamon Leirikartanon takkahuoneessa pidettävässä tilaisuudessa ovat mukana Mervi Viuhko, Satu Hauta-aho ja Tomi Stenvall. Lue lisää Facebookista: https://www.facebook.com/events/1664856540272456/

Katso Medialähetyspäivien koko ohjelma: https://sansa.fi/mlp18

Medialähetyspäivät Facebookissa: https://www.facebook.com/events/147268592614754/