Lohjalainen Meri Ilmarinen voitti Pohjoismaiden mestaruuden Islannin Hveragerdissä 30.9. järjestetyssä painonnoston Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa. Ilmarinen on tyytyväinen kilpailuun.

-Kilpailu meni täysin suunnitelmien mukaan. Tavoitteena oli tehdä ehjä kisa eli mahdollisimman paljon onnistuneita nostoja hyvällä tekniikalla. Lopputuloksena oli mestaruus alle 90-kiloisten sarjassa (oma paino 76,55 kg) sekä kuusi onnistunutta nostoa. Maaliskuun EM-kilpailujen jälkeen harjoittelussa on keskitytty lähinnä tekniikkaan, minkä vuoksi ennätyskilot eivät vielä näissä kilpailuissa olleet tähtäimessä. Tulos oli kuitenkin tähän väliin hyvä, tempaus 95 kg ja työntö 118 kg. Nostoista jäi tunne, että varaa kovempiinkin kiloihin olisi. Toiseksi sijoittunut nosti noin 40 kiloa vähemmän yhteistulosta, joten sain keskittyä tekemään oman hyvän kisan, Ilmarinen kommentoi kilpailun jälkeisiä tunnelmiaan.

Seuraavaksi Ilmarisella on edessään marraskuussa Turkmenistanissa järjestettävät MM-kilpailut.

-Kilpailupäiväni on 7.11. ja painoluokka noissa kilpailuissa 76 kg. Tavoitteenani on jatkaa samaa hyvää nostamista ja päästä mahdollisimman lähelle ennätyksiä, jos ei jopa ylittää niitä.

Tavoitteita löytyy pidemmälläkin tähtäimellä.

-Valmentajieni Matti Vestmanin ja Katariina Variksen kanssa olemme asettaneet tavoitteeksi, että ensi kevään EM-kilpailuissa olen paremmassa kunnossa kuin koskaan ennen. Tekniikan muuttaminen ja vakioiminen toimimaan kilpailutilanteessa vaatii aikaa ja toistoja, mutta tähän väliin ”remontti” oli hyvä ottaa, sillä olympiakarsinnat alkavat MM-kilpailuista ja jatkuvat seuraavat puolitoista vuotta. Yksi pidemmän tähtäimen tavoitteistani on siis lunastaa olympiapaikka Tokioon 2020, Ilmarinen kertoo.